MINDER ZOUT RECEPT: KIPCOCKTAIL
Meer recepten met het trefwoord:
Benodigdheden
Hoeveelheden voor 2 personen.
- 1 kleine kipfilet
- 250 ml. natriumarme bouillon
- foelie
- 4 eetlepels doperwtjes (uit blik)
- 1 tomaat
- 2 eetlepels azijn
- 1 theelepel Dragon
- mespuntje natriumarme mosterd
- peper
- natriumarm strooiaroma
- 1 eetlepel olie
- paar blaadjes sla
Bereidingswijze
Kook de kipfilet in de bouillon met een klein stukje foelie net gaar.
Ontvel de tomaat, verwijder de pitjes en snijd deze in kleine blokjes.
Maak een sausje van de azijn, dragon, mosterd, peper, strooiaroma en de olie.
Snijd de afgekoelde kipfilet in dunne reepjes en meng dit tezamen met de doperwten en de tomaat door het sausje.
Laat dit tenminste 30 minuten staan.
Schep ondertussen even om, zodat de smaken zich goed vermengen.
Leg enkele blaadjes sla in twee schaaltjes en schep de kipcocktail erop.
ONTVANGEN REACTIES
- "Wij hebben dit recept al een aantal keer gebruikt voor het voorgerecht tijdens feestdagen. Mijn -helaas in 2005 overleden- man kon hier altijd intens van genieten. Wij maakten wel een kleine aanpassing. Wij bakten de kipfilet altijd in de koekenpan met wat natriumarme kipkruiden."
REACTIE FORMULIER
Wij horen graag wat u van dit recept vindt. Met uw reactie kunnen we de kwaliteit van recepten op de website op peil houden. Alvast bedankt!
Opmerking: Bij het verzenden van het bericht wordt óók uw IP-adres meegestuurd. Dit ter voorkoming van misbruik van dit formulier. Deze informatie wordt niet gedeeld met derden.