NATRIUMARM RECEPT: KAASRAGOUT
Meer recepten met het trefwoord:
Benodigdheden
Hoeveelheden voor 4 personen.
- 100 ml. halfvolle melk
- 10 gram tarwebloem
- 10 gram ongezouten, vloeibare boter
- 25 gram zoutarme kaas
- 1 ui
Bereidingswijze
Van de boter, bloem en de melk een dikke saus maken.
Hierdoor de, in dobbelsteentjes gesneden kaas roeren.
Naar smaak met geraspte ui afmaken.
Bron recept: Nederlandse Zuivel Organisatie
ONTVANGEN REACTIES
Nog geen reactie ontvangen...
U kunt de eerste zijn, maak hiervoor gebruik van het formulier onderaan de pagina.
NATRIUM/ZOUT BEREKENING
Het recept bevat volgens onderstaande berekening 18 milligram natrium.
Om het vergelijkbare zoutgehalte te berekenen doet u het natriumgehalte x 2,5.
Dus hier geldt 18 x 2,5 = 45 milligram ofwel 0,045 gram zout.
Het vermelde natrium/zoutgehalte is een indicatie!
Gebruikt u zelf bij het bereiden van het gerecht andere (hoeveelheden) ingrediënten of eet u iets meer óf minder, dan zal dat de natriumhoeveelheid die u inneemt beïnvloeden!
Ingrediënt | Hoeveelheid | Gewicht | Na per 100 gram | Bevat Natrium |
Melk, halfvol | 100 ml. | 100 gram | 47 mg | 47 mg |
Bloem, tarwe | - | 10 gram | 2 mg | ~ mg |
Boter, vloeibaar ongezouten | - | 10 gram | 5 mg | 1 mg |
Kaas, ongezouten | - | 25 gram | 50 mg | 13 mg |
Ui | 1 stuks | 80 gram | 10 mg | 8 mg |
Totaal natrium voor 4 personen | 69 mg | |||
Natrium per persoon | 18 mg |
REACTIE FORMULIER
Wij horen graag wat u van dit recept vindt. Met uw reactie kunnen we de kwaliteit van recepten op de website op peil houden. Alvast bedankt!
Opmerking: Bij het verzenden van het bericht wordt óók uw IP-adres meegestuurd. Dit ter voorkoming van misbruik van dit formulier. Deze informatie wordt niet gedeeld met derden.