NATRIUMARM RECEPT: ITALIAANSE TOMATENSOEP
Meer recepten met het trefwoord:
Benodigdheden
Hoeveelheden voor 6 personen.
- half teentje knoflook
- 250 gram knolselderij
- 1 prei
- 1 ui
- 1 winterwortel
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 laurierbladeren
- 3 fijngesneden verse basilicumbladeren
- 1500 gram roma tomaten
- 2 theelepels natriumarme ketjap
- 2 eetlepels suiker
Bereidingswijze
Maak de knoflook, knolselderij, prei, ui en de winterwortel schoon en snijd alles in kleine blokjes.
Verwarm de olijfolie in een grote hapjespan en fruit de uitjes.
Vervolgens de wortel en de knolselderij erbij doen, en al roerend een minuut verhitten.
Doe daarna de basilicum, knoflook, laurierblaadjes en de prei er bij.
Roer dit een aantal keer goed door en laat het op een klein pitje staan.
Snijd ondertussen de tomaten in stukken en doe deze in de pan.
Doe de deksel op de pan en roer het mengsel regelmatig.
Als de tomaten uit elkaar zijn gevallen, ketjap en suiker toevoegen en roer de soep goed door.
U heeft nu een maaltijdsoep die u kan serveren.
Afhankelijk van uw voorkeur kunt u de soep ook met een blender nog fijner te malen.
ONTVANGEN REACTIES
Nog geen reactie ontvangen...
U kunt de eerste zijn, maak hiervoor gebruik van het formulier onderaan de pagina.
NATRIUM/ZOUT BEREKENING
Het recept bevat volgens onderstaande berekening 79 milligram natrium.
Om het vergelijkbare zoutgehalte te berekenen doet u het natriumgehalte x 2,5.
Dus hier geldt 79 x 2,5 = 197,5 milligram ofwel 0,1975 gram zout.
Het vermelde natrium/zoutgehalte is een indicatie!
Gebruikt u zelf bij het bereiden van het gerecht andere (hoeveelheden) ingrediënten of eet u iets meer óf minder, dan zal dat de natriumhoeveelheid die u inneemt beïnvloeden!
Ingrediënt | Hoeveelheid | Gewicht | Na per 100 gram | Bevat Natrium |
Knoflook | half teentje | 2 gram | 4 mg | - mg |
Knolselderij | 250 gram | 80 mg | 200 mg | |
Prei | 1 stengel | 125 gram | 5 mg | 7 mg |
Ui | 1 stuks | 80 gram | 2 mg | 2 mg |
Winterwortel | 1 stuks | 100 gram | 35 mg | 35 mg |
Olijfolie | 2 eetlepels | 25 gram | 0 mg | 0 mg |
Laurierblad | 2 stuks | - gram | 35 mg | - mg |
Basilicumblad | 3 stuks | - gram | 9 mg | - mg |
Roma tomaten | 1500 gram | 2 mg | 30 mg | |
Ketjap, natriumarm | 2 theelepels | 12 gram | 20 mg | 2 mg |
Suiker | 2 eetlepels | 20 gram | 0 mg | 0 mg |
Totaal natrium voor 6 personen | 474 mg | |||
Natrium (zout) per persoon | 79 mg (198 mg) |
REACTIE FORMULIER
Wij horen graag wat u van dit recept vindt. Met uw reactie kunnen we de kwaliteit van recepten op de website op peil houden. Alvast bedankt!
Opmerking: Bij het verzenden van het bericht wordt óók uw IP-adres meegestuurd. Dit ter voorkoming van misbruik van dit formulier. Deze informatie wordt niet gedeeld met derden.