NATRIUMARM RECEPT: HONGAARSE ZUURKOOL
Meer recepten met het trefwoord:
Benodigdheden
Hoeveelheden voor 4 personen.
- 800 gram uitgelekte verse zuurkool (zoutvrije of zelf maken)
- 1 zoete ui
- vloeibare natriumbeperkte boter
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 2 theelepels karwijzaad
- 2 theelepels gedroogde tijm
- 250 ml. natriumarme kruidenbouillon
Bereidingswijze
Snij de ui en stukjes en bak ze in een hapjespan glazig.
Schep het paprikapoeder en de tomatenpuree erdoor en bak het ca. 2 minuten mee.
Schep de zuurkool met karwijzaad en tijm door het uimengsel.
Schenk de bouillon erbij en breng alles aan de kook.
Zet vervolgens het vuur laag en laat de zuurkool in een open pan 20-25 minuten gaarstoven en schep het regelmatig om.
Lekker met verse worst of rollade en aardappels.
ONTVANGEN REACTIES
Nog geen reactie ontvangen...
U kunt de eerste zijn, maak hiervoor gebruik van het formulier onderaan de pagina.
NATRIUM/ZOUT BEREKENING
Het recept bevat volgens onderstaande berekening 56 milligram natrium.
Om het vergelijkbare zoutgehalte te berekenen doet u het natriumgehalte x 2,5.
Dus hier geldt 56 x 2,5 = 140 milligram ofwel 0,14 gram zout.
Het vermelde natrium/zoutgehalte is een indicatie!
Gebruikt u zelf bij het bereiden van het gerecht andere (hoeveelheden) ingrediënten of eet u iets meer óf minder, dan zal dat de natriumhoeveelheid die u inneemt beïnvloeden!
Ingrediënt | Hoeveelheid | Gewicht | Na per 100 gram | Bevat Natrium |
Zuurkool, natriumbeperkt | - | 800 gram | 20 mg | 160 mg |
Ui, zoet | 1 stuks | 80 gram | 10 mg | 8 mg |
Boter, vloeibaar natriumbeperkt | 20 gram | 5 mg | 10 mg | |
Tomatenpuree | 1 blikje | 100 gram | 15 mg | 15 mg |
Paprikapoeder | 1 eetlepel | 10 gram | 34 mg | 3 mg |
Karwijzaad | 2 theelepels | 4 gram | 17 mg | ~ mg |
Tijm, gedroogd | 2 theelepels | 4 gram | 9 mg | ~ mg |
Kruidenbouillon, natriumarm | 250 ml. | 250 gram | 10 mg | 25 mg |
Totaal natrium voor 4 personen | 221 mg | |||
Natrium per persoon | 56 mg |
REACTIE FORMULIER
Wij horen graag wat u van dit recept vindt. Met uw reactie kunnen we de kwaliteit van recepten op de website op peil houden. Alvast bedankt!
Opmerking: Bij het verzenden van het bericht wordt óók uw IP-adres meegestuurd. Dit ter voorkoming van misbruik van dit formulier. Deze informatie wordt niet gedeeld met derden.