NATRIUMARM RECEPT: HONGAARSE GEHAKTBALLEN MET PAPRIKA-TOMATENSAUS
Meer recepten met het trefwoord:
Benodigdheden
Hoeveelheden voor 4 personen.
- 500 gram gehakt
- 100 gram gekookte aardappelen
- mespunt peper
- mespunt paprikapoeder
- 2 paprika's
- 5 tomaten
- 2 eetlepels grof gehakte ui
- half kopje bouillon
- eventueel allesbinder.
- bruine bonen (250 gram verse bonen, eerst weken en koken)
- kwark
Bereidingswijze
Doe het gehakt in een mengkom.
Prak de gekookte aardappelen heel fijn.
Peper en de paprikapoeder erbij.
Meng alles stevig door elkaar en maak er vier mooie ballen van.
Braad de gehaktballen in de koekenpan onder half gesloten deksel aan alle kanten bruin en gaar in ca. 25 minuten.
Haal ze uit de pan en leg ze even weg.
Verwijder de meeste braadboter en doe de grof gehakte ui in de pan.
Daarbij de in blokjes gesneden paprika en de ontvelde en in stukken gesneden tomaten.
Op hoog vuur alles lekker aanzetten en vervolgens afblussen met de bouillon.
Eventueel binden met allesbinder.
Doe de bruine bonen in de pan met ui, paprika en tomaten.
Voeg wat chilipoeder toe of cayennepeper.
Alles om en om scheppen en tenslotte de gehaktballen toevoegen.
Nog even doorwarmen en dan de inhoud overdoen in een schaal.
Breng een beetje kwark op smaak met peper en paprikapoeder en leg op elke bal een bescheiden schepje.
ONTVANGEN REACTIES
Nog geen reactie ontvangen...
U kunt de eerste zijn, maak hiervoor gebruik van het formulier onderaan de pagina.
NATRIUM/ZOUT BEREKENING
Het recept bevat volgens onderstaande berekening 102 milligram natrium.
Om het vergelijkbare zoutgehalte te berekenen doet u het natriumgehalte x 2,5.
Dus hier geldt 102 x 2,5 = 255 milligram ofwel 0,255 gram zout.
Het vermelde natrium/zoutgehalte is een indicatie!
Gebruikt u zelf bij het bereiden van het gerecht andere (hoeveelheden) ingrediënten of eet u iets meer óf minder, dan zal dat de natriumhoeveelheid die u inneemt beïnvloeden!
Ingrediënt | Hoeveelheid | Gewicht | Na per 100 gram | Bevat Natrium |
Gehakt, varkens- | - | 500 gram | 62 mg | 310 mg |
Aardappel, gekookt | - | 100 gram | 2 mg | 2 mg |
Peper | mespunt | ~ gram | 44 mg | ~ mg |
Paprikapoeder | mespunt | ~ gram | 34 mg | ~ mg |
Paprika | 2 stuks | 300 gram | 6 mg | 18 mg |
Tomaten | 5 stuks | 350 gram | 10 mg | 35 mg |
Ui | 2 eetlepels | 50 gram | 10 mg | 5 mg |
Bouillon, natriumarm | half kopje | 125 gram | 10 mg | 13 mg |
Allesbinder | eventueel | - gram | - mg | - mg |
(Bruine) bonen | - | 250 gram | 2 mg | 5 mg |
Kwark, halfvol | 50 gram | 35 mg | 18 mg | |
Totaal natrium voor 4 personen | 406 mg | |||
Natrium per persoon | 102 mg |
REACTIE FORMULIER
Wij horen graag wat u van dit recept vindt. Met uw reactie kunnen we de kwaliteit van recepten op de website op peil houden. Alvast bedankt!
Opmerking: Bij het verzenden van het bericht wordt óók uw IP-adres meegestuurd. Dit ter voorkoming van misbruik van dit formulier. Deze informatie wordt niet gedeeld met derden.