MINDER ZOUT RECEPT: HOLLANDSE GROENTESCHOTEL MET KABELJAUW
Meer recepten met het trefwoord:
Benodigdheden
Hoeveelheden voor 4 personen.
- 1 kg aardappelen
- 1 bouillonblokje, natriumarm
- 200 gram gesneden prei
- 150 gram geraspte worteltjes
- 250 gram snijboontjes
- 600 gram kabeljauw
- 50 gram vloeibare zoutarme boter
- beetje peper en cayennepeper
- 2 teentjes verse knoflook, gepeld en in plakjes gesneden (of uit de knoflookpers of poeder)
Bereidingswijze
Zet de aardappelen met de prei, wortel en snijboontjes in een grote diepe pan op het vuur, in een laagje koud water met een natriumarm bouillonblokje.
Breng de groenten aan de kook en kook ze met het deksel op de pan in ongeveer 20 minuten gaar.
Giet alles af en stamp het fijn.
Laat de kabeljauw in een hete oven (195ºC) in 15 tot 18 minuten gaar worden.
Verhit de boter in een koekenpan en bak de knoflook 3 minuten.
Roer de knoflookboter en voeg naar eigen smaak de peper en cayennepeper door de stamppot.
Verdeel de stamppot en de kabeljauw met eventueel natriumarme mosterd over vier warme borden.
Variatiesuggestie
Vervang de prei door uienringen voeg tijdens het stampen nog een handje andijvie toe.
En als toetje is het heerlijk om er eens boerenyoghurt met aardbei na te eten.
ONTVANGEN REACTIES
Nog geen reactie ontvangen...
U kunt de eerste zijn, maak hiervoor gebruik van het formulier onderaan de pagina.
NATRIUM/ZOUT BEREKENING
Het recept bevat volgens onderstaande berekening 175 milligram natrium.
Om het vergelijkbare zoutgehalte te berekenen doet u het natriumgehalte x 2,5.
Dus hier geldt 175 x 2,5 = 437,5 milligram ofwel 0,4375 gram zout.
Het vermelde natrium/zoutgehalte is een indicatie!
Gebruikt u zelf bij het bereiden van het gerecht andere (hoeveelheden) ingrediënten of eet u iets meer óf minder, dan zal dat de natriumhoeveelheid die u inneemt beïnvloeden!
Ingrediënt | Hoeveelheid | Gewicht | Na per 100 gram | Bevat Natrium |
Aardappels | - | 1000 gram | 2 mg | 20 mg |
Bouillon, natriumarm | ~1000 ml. | 1000 gram | 10 mg | 100 mg |
Prei | - | 200 gram | 30 mg | 60 mg |
Wortel | - | 150 gram | 35 mg | 53 mg |
Snijboontjes | - | 250 gram | 2 mg | 5 mg |
Kabeljauw | 4 stuks | 600 gram | 93 mg | 558 mg |
Boter, vloeibaar | - | 50 gram | 5 mg | 3 mg |
(Cayenne)peper | - | ~ gram | 44 mg | ~ mg |
Knoflook | 2 teentjes | 8 gram | 4 mg | ~ mg |
Totaal natrium voor 4 personen | 799 mg | |||
Natrium per persoon | 200 mg |
REACTIE FORMULIER
Wij horen graag wat u van dit recept vindt. Met uw reactie kunnen we de kwaliteit van recepten op de website op peil houden. Alvast bedankt!
Opmerking: Bij het verzenden van het bericht wordt óók uw IP-adres meegestuurd. Dit ter voorkoming van misbruik van dit formulier. Deze informatie wordt niet gedeeld met derden.