MINDER ZOUT RECEPT: GOULASHSOEP
Meer recepten met het trefwoord:
Benodigdheden
Hoeveelheden voor 4 personen.
- 300 gram rundvlees
- 1000 ml. water
- 1 eetlepel gedroogde lavas
- 1 eetlepel gedroogde selderij
- halve theelepel karwij
- 1 laurierblad
- natriumarm bouillon(poeder)
- klein glas rode wijn
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode paprika
- 3/4 groene paprika
- een klein rood pepertje (of wat zwarte peper)
- blikje tomatenpuree, natriumarm
- paprikapoeder
- zure room
Bereidingswijze
Snijd het rundvlees in vieren en zet op met een liter water, de wijn, lavas, selderij, laurierblad en de bouillonpoeder.
Snijd een kwart ui in ringen en bak deze in wat olijfolie tot ze bruin zijn, laat uitleggen op keukenpapier.
Snijd een kwart van de rode en de groene paprika in kleine blokjes en houd deze apart, dit wordt de garnering.
Het pepertje houdt u heel, de andere ingrediënten in grove stukken snijden en bakken in olijfolie.
Als het vlees bijna gaar is de groenten erbij, de karwij en tomatenpuree.
Het gare vlees en het laurierblad (en het pepertje) uit de soep halen.
Het vlees in kleinere stukjes snijden en apart houden.
Als de groenten gaar zijn de soep pureren en vlees en de kleine blokjes paprika toevoegen.
Nog een kwartiertje koken.
Op smaak afmaken met wat (gerookte) paprikapoeder.
Garneren met zure room en de ringen gebakken ui.
Als u de bereiding met rundvlees te langdurig vindt kunt u varkensvlees of rundergehaktballetjes gebruiken.
Met dank aan Sjouke van Nouhuys.
ONTVANGEN REACTIES
- "Om de soep te binden kan er aardappel in geraspt worden. Ik pureer het niet om er een maaltijdsoep van maken."
NATRIUM/ZOUT BEREKENING
Het recept bevat volgens onderstaande berekening 143 milligram natrium.
Om het vergelijkbare zoutgehalte te berekenen doet u het natriumgehalte x 2,5.
Dus hier geldt 143 x 2,5 = 357,5 milligram ofwel 0,3575 gram zout.
Het vermelde natrium/zoutgehalte is een indicatie!
Gebruikt u zelf bij het bereiden van het gerecht andere (hoeveelheden) ingrediënten of eet u iets meer óf minder, dan zal dat de natriumhoeveelheid die u inneemt beïnvloeden!
Ingrediënt | Hoeveelheid | Gewicht | Na per 100 gram | Bevat Natrium |
Rundvlees | - | 300 gram | 110 mg | 330 mg |
Water | 1 liter | 1000 gram | 2 mg | 20 mg |
Lavas, gedroogd | 1 eetlepel | 10 gram | 20 mg | 2 mg |
Selderij, gedroogd | 1 eetlepel | 10 gram | 80 mg | 8 mg |
Karwij | halve theelepel | 3 gram | 17 mg | 1 mg |
Laurierblad | 1 blaadje | 1 gram | 23 mg | ~ mg |
Bouillon, natriumarm | 1000 gram | 10 mg | 100 mg | |
Wijn, rood | klein glas | 50 gram | 10 mg | 5 mg |
Ui | 2 stuks | 160 gram | 10 mg | 16 mg |
Knoflook | 2 teentjes | 4 gram | 4 mg | ~ mg |
Paprika, rood | 1 stuks | 150 gram | 6 mg | 9 mg |
Paprika, groen | drie kwart | 130 gram | 5 mg | 7 mg |
Peper, rood | 1 stuks | 60 gram | 30 mg | 18 mg |
Tomatenpuree, natriumarm | klein blikje | 70 gram | 15 mg | 11 mg |
Paprikapoeder | - | gram | ~ mg | ~ mg |
Room, zuur | - | 100 gram | 43 mg | 43 mg |
Totaal natrium voor 4 personen | 570 mg | |||
Natrium per persoon | 143 mg |
REACTIE FORMULIER
Wij horen graag wat u van dit recept vindt. Met uw reactie kunnen we de kwaliteit van recepten op de website op peil houden. Alvast bedankt!
Opmerking: Bij het verzenden van het bericht wordt óók uw IP-adres meegestuurd. Dit ter voorkoming van misbruik van dit formulier. Deze informatie wordt niet gedeeld met derden.