MINDER ZOUT RECEPT: GEVULDE KALFSBORST
Meer recepten met het trefwoord:
Benodigdheden
Hoeveelheden voor 4 personen.
- 1 ei
- scheutje melk of room
- 1 verkruimelde natriumarm beschuit
- 1 eetlepel zeer fijn gesneden ui
- 1 eetlepel fijn gehakte peterselie
- peper
- 200 gram rundergehakt (mag ook kalfsgehakt zijn)
- 600 gram kalfsborst
- vloeibare natriumarme boter
- peper
- 100 ml. droge witte wijn
Bereidingswijze
Maak de vulling door een ei te kloppen en vermeng dit samen met het room.doe er dan nu het beschuit bij.
voeg dan het ui,peterselie en de peper er bij en kneed dit alles samen met het gehakt tot een bol.
neem nu de kalfsborst waarin u door de slager een zak hebt laten snijden.
vul nu de zak met het gehakt.
naai de zak nu met garen dicht (gebruik hiervoor een stopnaald)
braad het vlees nu in de boter bruin aan alle kanten.
bestrooi het nu met de peper en eventueel wat aromat natrium-arme.\en braad het in zijn geheel nu cira 2 uur gaar op een laag vuur.
keer het vlees op een matig vuurtje regelmatig om en blus zo mee en dan met witte wijn.
de gebruikte vulling is maar een basisvulling.
deze kun je zelf nog aanvullen met champignons of noten.
ONTVANGEN REACTIES
Nog geen reactie ontvangen...
U kunt de eerste zijn, maak hiervoor gebruik van het formulier onderaan de pagina.
REACTIE FORMULIER
Wij horen graag wat u van dit recept vindt. Met uw reactie kunnen we de kwaliteit van recepten op de website op peil houden. Alvast bedankt!
Opmerking: Bij het verzenden van het bericht wordt óók uw IP-adres meegestuurd. Dit ter voorkoming van misbruik van dit formulier. Deze informatie wordt niet gedeeld met derden.