NATRIUMARM RECEPT: GEVULDE EIEREN, VARIANT 1
Meer recepten met het trefwoord:
Benodigdheden
- eieren
- natriumarme mayonaise
- Jonnie Boer "Curry Madras" kruiden
Bereidingswijze
Kook de eieren tot ze hard zijn.
Pel de eieren en snijd ze in de lengte doormidden.
Haal het eigeel eruit en prak dit.
Breng het eigeel met de kruiden op smaak en maak een smeuig geheel.
Vul de halve eieren met het mengsel.
Een heerlijk zoutarm borrelhapje!
ONTVANGEN REACTIES
Nog geen reactie ontvangen...
U kunt de eerste zijn, maak hiervoor gebruik van het formulier onderaan de pagina.
NATRIUM/ZOUT BEREKENING
Het recept bevat volgens onderstaande berekening 90 milligram natrium.
Om het vergelijkbare zoutgehalte te berekenen doet u het natriumgehalte x 2,5.
Dus hier geldt 90 x 2,5 = 225 milligram ofwel 0,225 gram zout.
Het vermelde natrium/zoutgehalte is een indicatie!
Gebruikt u zelf bij het bereiden van het gerecht andere (hoeveelheden) ingrediënten of eet u iets meer óf minder, dan zal dat de natriumhoeveelheid die u inneemt beïnvloeden!
Ingrediënt | Hoeveelheid | Gewicht | Na per 100 gram | Bevat Natrium |
Kippenei | 1 stuks | 60 gram | 149 mg | 90 mg |
Mayonaise, natriumarm | - | ~ gram | 40 mg | ~ mg |
Jonnie Boer kruiden, Curry Madras | - | ~ gram | 34 mg | ~ mg |
Totaal natrium voor 2 halve eieren | 90 mg |
REACTIE FORMULIER
Wij horen graag wat u van dit recept vindt. Met uw reactie kunnen we de kwaliteit van recepten op de website op peil houden. Alvast bedankt!
Opmerking: Bij het verzenden van het bericht wordt óók uw IP-adres meegestuurd. Dit ter voorkoming van misbruik van dit formulier. Deze informatie wordt niet gedeeld met derden.