NATRIUMARM RECEPT: GESTOOFDE SPITSKOOL
Meer recepten met het trefwoord:
Benodigdheden
Hoeveelheden voor 2 personen.
- 500 gram spitskool
- vloeibare natriumarme boter
- melk
- 1 eetlepel bloem
- nootmuskaat
Bereidingswijze
De spitskool even bijtgaar koken.
Maak een sausje van de boter, het melk en de bloem, en naar eigen smaak nootmuskaat toevoegen.
Heerlijk met een varkenslapje.
ONTVANGEN REACTIES
Nog geen reactie ontvangen...
U kunt de eerste zijn, maak hiervoor gebruik van het formulier onderaan de pagina.
NATRIUM/ZOUT BEREKENING
Het recept bevat volgens onderstaande berekening 47 milligram natrium.
Om het vergelijkbare zoutgehalte te berekenen doet u het natriumgehalte x 2,5.
Dus hier geldt 47 x 2,5 = 117,5 milligram ofwel 0,1175 gram zout.
Het vermelde natrium/zoutgehalte is een indicatie!
Gebruikt u zelf bij het bereiden van het gerecht andere (hoeveelheden) ingrediënten of eet u iets meer óf minder, dan zal dat de natriumhoeveelheid die u inneemt beïnvloeden!
Ingrediënt | Hoeveelheid | Gewicht | Na per 100 gram | Bevat Natrium |
Spitskool | - | 500 gram | 10 mg | 50 mg |
Boter, vloeibaar natriumarm | - | 20 gram | 5 mg | 1 mg |
Melk, halfvol | - | 100 gram | 42 mg | 42 mg |
Bloem, tarwe | 1 eetlepel | 10 gram | 2 mg | ~ mg |
Nootmuskaat | ~ | ~ gram | 16 mg | ~ mg |
Totaal natrium voor 2 personen | 93 mg | |||
Natrium per persoon | 47 mg |
REACTIE FORMULIER
Wij horen graag wat u van dit recept vindt. Met uw reactie kunnen we de kwaliteit van recepten op de website op peil houden. Alvast bedankt!
Opmerking: Bij het verzenden van het bericht wordt óók uw IP-adres meegestuurd. Dit ter voorkoming van misbruik van dit formulier. Deze informatie wordt niet gedeeld met derden.