NATRIUMARM RECEPT: GEPANEERDE KALFSLAPJES MET TUINKRUIDEN
Meer recepten met het trefwoord:
Benodigdheden
Hoeveelheden voor 3 personen.
- 3 dunne kalfslapjes
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 1 ei
- 1 flinke snuf kerrie
- halve theelepel gedroogde, fijngestampte marjolein
- halve theelepel saliemeel (bij voorkeur volkorenmeel) of fijngestampte natrium-arm beschuit of brood
- verse groene peper
Marinade
- 2 fijngehakte teentjes knoflook
- 2 eetlepels citroensap
- vers gemalen groene peper
Bereidingswijze
Bestrooi de kalfslapjes met de knoflook en de peper
Besprenkel deze met het citroensap
Laat dit in zijn geheel een uurtje afgedekt staan (mag ook langer) maar draai ze wel om zodat ze goed door getrokken zijn.
De lapjes vervolgens laten uitlekken.
Wentel ze nu eerst door het meel en dan door het losgeklopt ei dat met de kerrie en de tuinkruiden samen is vermengd.
Tenslotte de lapjes door de tarwekiem mengen (of natriumarme brood/paneermeel/beschuit)
Druk het even goed aan zodat het goed vast zit.
Bestrooi het licht in met de peper.
In een koekenpan de olie verhitten en de lapjes bakken.
ONTVANGEN REACTIES
Nog geen reactie ontvangen...
U kunt de eerste zijn, maak hiervoor gebruik van het formulier onderaan de pagina.
NATRIUM/ZOUT BEREKENING
Het recept bevat volgens onderstaande berekening 89 milligram natrium.
Om het vergelijkbare zoutgehalte te berekenen doet u het natriumgehalte x 2,5.
Dus hier geldt 89 x 2,5 = 222,5 milligram ofwel 0,2225 gram zout.
Het vermelde natrium/zoutgehalte is een indicatie!
Gebruikt u zelf bij het bereiden van het gerecht andere (hoeveelheden) ingrediënten of eet u iets meer óf minder, dan zal dat de natriumhoeveelheid die u inneemt beïnvloeden!
Ingrediënt | Hoeveelheid | Gewicht | Na per 100 gram | Bevat Natrium |
Kalfslapje | 3 stuks | 300 gram | 62 mg | 186 mg |
Zonnebloemolie | 2 eetlepels | 20 gram | 0 mg | 0 mg |
Ei | 1 stuks | 50 gram | 160 mg | 80 mg |
Kerrie | - | 5 gram | 52 mg | ~ mg |
Marjolein | halve theelepel | ~ gram | 77 mg | ~ mg |
Saliemeel | halve theelepel | ~ gram | 11 mg | ~ mg |
Groene peper | - | ~ gram | 44 mg | ~ mg |
Knoflook | 2 teentjes | 8 gram | 4 mg | ~ mg |
Citroensap | 2 eetlepels | 20 gram | 1 mg | ~ mg |
Totaal natrium voor 3 personen | 266 mg | |||
Natrium per persoon | 89 mg |
REACTIE FORMULIER
Wij horen graag wat u van dit recept vindt. Met uw reactie kunnen we de kwaliteit van recepten op de website op peil houden. Alvast bedankt!
Opmerking: Bij het verzenden van het bericht wordt óók uw IP-adres meegestuurd. Dit ter voorkoming van misbruik van dit formulier. Deze informatie wordt niet gedeeld met derden.