NATRIUMARM RECEPT: GEMARINEERDE AARDBEIEN MET AARDBEIENGRANITO EN ROOM
Meer recepten met het trefwoord:
Benodigdheden
Hoeveelheden voor 4 personen.
- 2 bakjes aardbeien (per stuk ongeveer 250 gram)
- 4 eetlepels suiker
- halve theelepel kardemom
- halve citroen
- eventueel 2 eetlepels sinaasappellikeur
- 125 ml slagroom
Bereidingswijze
Maak de aardbeien schoon.
Doe een derde van de aardbeien met een eetlepel suiker in een plastic zak en laat ze bevriezen (3 uur of langer)
Bestrooi de andere aardbeien met drie eetlepels suiker en de gemalen kardemom.
Knijp de halve citroen er boven uit en voeg eventueel de sinaasappel likeur toe.
Marineer de aardbeien een paar uur.
Prak de helft van de gemarineerde aardbeien fijn.
Schep de aardbeienroom in vier schaaltjes.
Maal de bevroren aardbeien met de staafmixer in stukjes en schep ze in een schaaltje.
Zet dit op een bord en schep de gemarineerde aardbeien er naast
ONTVANGEN REACTIES
Nog geen reactie ontvangen...
U kunt de eerste zijn, maak hiervoor gebruik van het formulier onderaan de pagina.
NATRIUM/ZOUT BEREKENING
Het recept bevat volgens onderstaande berekening 14 milligram natrium.
Om het vergelijkbare zoutgehalte te berekenen doet u het natriumgehalte x 2,5.
Dus hier geldt 14 x 2,5 = 35 milligram ofwel 0,035 gram zout.
Het vermelde natrium/zoutgehalte is een indicatie!
Gebruikt u zelf bij het bereiden van het gerecht andere (hoeveelheden) ingrediënten of eet u iets meer óf minder, dan zal dat de natriumhoeveelheid die u inneemt beïnvloeden!
Ingrediënt | Hoeveelheid | Gewicht | Na per 100 gram | Bevat Natrium |
Aardbeien | 2 bakjes | 500 gram | 3 mg | 15 mg |
Suiker | 4 eetlepels | 40 gram | 0 mg | 0 mg |
Kardemom | halve theelepel | ~ gram | 18 mg | ~ mg |
Citroen | halve | 50 gram | 1 mg | ~ mg |
Likeur, sinaasappel | 2 eetlepels | 20 gram | 0 mg | 0 mg |
Slagroom | 125 ml. | 125 gram | 31 mg | 39 mg |
Totaal natrium voor 4 personen | 54 mg | |||
Natrium per persoon | 14 mg |
REACTIE FORMULIER
Wij horen graag wat u van dit recept vindt. Met uw reactie kunnen we de kwaliteit van recepten op de website op peil houden. Alvast bedankt!
Opmerking: Bij het verzenden van het bericht wordt óók uw IP-adres meegestuurd. Dit ter voorkoming van misbruik van dit formulier. Deze informatie wordt niet gedeeld met derden.