MINDER ZOUT RECEPT: GEKRUIDE LINZENSOEP
Meer recepten met het trefwoord:
Benodigdheden
Hoeveelheden voor 4 personen.
- 2 uien
- 1 prei
- 2 tomaten
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel curry pasta (natriumarm op de markt verkrijgbaar)
- 400 ml. water
- 1 blokje natriumarme groentebouillon
- 150 gram rode linzen
- 6 takjes koriander of munt
- 4 eetlepels halfvolle yoghurt
Bereidingswijze
Maak de groenten schoon, snipper de uien, snijd de prei in ringen en de tomaten in stukjes.
Verwarm de curry pasta zacht en laat hierin de ui en de prei even mee pruttelen.
Voeg het water toe met het zoutarme bouillonblokje, de stukjes tomaat en de linzen en breng dit samen aan de kook.
Kook de linzen in een kwartier gaar.
Pureer de soep eventueel met een staafmixer.
De soep kan op smaak gemaakt worden met kleingesneden of geknipte koriander of munt.
Schep er aan tafel een lepel halfvolle yoghurt op.
ONTVANGEN REACTIES
Nog geen reactie ontvangen...
U kunt de eerste zijn, maak hiervoor gebruik van het formulier onderaan de pagina.
REACTIE FORMULIER
Wij horen graag wat u van dit recept vindt. Met uw reactie kunnen we de kwaliteit van recepten op de website op peil houden. Alvast bedankt!
Opmerking: Bij het verzenden van het bericht wordt óók uw IP-adres meegestuurd. Dit ter voorkoming van misbruik van dit formulier. Deze informatie wordt niet gedeeld met derden.