NATRIUMARM RECEPT: GEGRATINEERD EI
Meer recepten met het trefwoord:
Benodigdheden
Hoeveelheden per persoon.
- 1 ei
- 25 gram zoutarme kaas
- zoutloos beschuit
- 10 gram zoutloze boter
- bieslook
Bereidingswijze
Het ei hard koken en in de lengte doormidden snijden.
De twee helften op een oesterschelp of in een klein vuurvast schoteltje leggen en bedekken met de in plakjes gesneden kaas.
De fijngestampte beschuit er over strooien.
De boter in kluitjes er bovenop leggen en de schelp in de oven een bruin kostje geven.
Voor het opdienen garneren met wat fijngehakte tuinkruiden (peterselie, kervel of bieslook).
Bron recept: Nederlandse Zuivel Organisatie
ONTVANGEN REACTIES
Nog geen reactie ontvangen...
U kunt de eerste zijn, maak hiervoor gebruik van het formulier onderaan de pagina.
NATRIUM/ZOUT BEREKENING
Het recept bevat volgens onderstaande berekening 81 milligram natrium.
Om het vergelijkbare zoutgehalte te berekenen doet u het natriumgehalte x 2,5.
Dus hier geldt 81 x 2,5 = 202,5 milligram ofwel 0,2025 gram zout.
Het vermelde natrium/zoutgehalte is een indicatie!
Gebruikt u zelf bij het bereiden van het gerecht andere (hoeveelheden) ingrediënten of eet u iets meer óf minder, dan zal dat de natriumhoeveelheid die u inneemt beïnvloeden!
Ingrediënt | Hoeveelheid | Gewicht | Na per 100 gram | Bevat Natrium |
Ei | 1 stuks | 50 gram | 150 mg | 75 mg |
Kaas, zoutarm | - | 25 gram | 9 mg | 3 mg |
Beschuit, zoutloos | - | 10 gram | 30 mg | 3 mg |
Boter, zoutloos | - | 10 gram | 5 mg | ~ mg |
Bieslook, vers | ~ gram | 3 mg | ~ mg | |
Totaal natrium per persoon | 81 mg |
REACTIE FORMULIER
Wij horen graag wat u van dit recept vindt. Met uw reactie kunnen we de kwaliteit van recepten op de website op peil houden. Alvast bedankt!
Opmerking: Bij het verzenden van het bericht wordt óók uw IP-adres meegestuurd. Dit ter voorkoming van misbruik van dit formulier. Deze informatie wordt niet gedeeld met derden.