Smakelijk eten zonder zout

Smakelijk eten zonder zout

NATRIUMARM RECEPT: GEBAKKEN KAASPLAK

Meer recepten met het trefwoord:


Gebakken kaasplak
Gebakken kaasplak

Benodigdheden

Hoeveelheden voor 1 persoon.

  • 70 gram zoutarme kaas (gekruid of ongekruid)
  • tarwebloem
  • zoutarme, vloeibare boter
  • 1 zoutloos beschuit

Bereidingswijze

Haal een dikke plak kaas (tot 1 cm dik) eerst door een papje van bloem (met water aangemengd) en daarna door de fijngemaakte zoutloze beschuit halen.
De kaasplak snel in de hete boter in de koekepan aan beide kanten mooi bruin bakken en direct serveren.

Recept: Nederlandse Zuivel Organisatie


ONTVANGEN REACTIES

Nog geen reactie ontvangen...
U kunt de eerste zijn, maak hiervoor gebruik van het formulier onderaan de pagina.


NATRIUM/ZOUT BEREKENING


Het recept bevat volgens onderstaande berekening 38 milligram natrium.

Om het vergelijkbare zoutgehalte te berekenen doet u het natriumgehalte x 2,5.
Dus hier geldt 38 x 2,5 = 95 milligram ofwel 0,095 gram zout.

Het vermelde natrium/zoutgehalte is een indicatie!

Gebruikt u zelf bij het bereiden van het gerecht andere (hoeveelheden) ingrediënten of eet u iets meer óf minder, dan zal dat de natriumhoeveelheid die u inneemt beïnvloeden!


Ingrediënt Hoeveelheid Gewicht Na per 100 gram Bevat Natrium
Kaas, zoutarm - 70 gram 50 mg 35 mg
Bloem, tarwe ~ gram 2 mg ~ mg
Boter, vloeibaar ~ gram 5 mg ~ mg
Beschuit, zoutloos 1 stuks 10 gram 30 mg 3 mg
Natrium per persoon 38 mg


REACTIE FORMULIER

Wij horen graag wat u van dit recept vindt. Met uw reactie kunnen we de kwaliteit van recepten op de website op peil houden. Alvast bedankt!

Opmerking: Bij het verzenden van het bericht wordt óók uw IP-adres meegestuurd. Dit ter voorkoming van misbruik van dit formulier. Deze informatie wordt niet gedeeld met derden.

Gebakken kaasplak
Natriumarm recept, passend in een zoutloos of zoutbeperkt dieet
Mensen die minder zout willen óf moeten eten
2015-06-18 19:58:32