ZOUTLOOS RECEPT: GAMBA’S IN KNOFLOOK
Meer recepten met het trefwoord:
Benodigdheden
Hoeveelheden voor 4 personen.
- 15 grote rauwe gamba’s
- 50 ml. olijfolie
- 3 teentjes knoflook
- gekneusde zwarte peper
- 50 gram vloeibare boter
- 75 ml. witte wijn
- sap van halve citroen
- 2 eetlepels bieslook
- halve bos peterselie
Bereidingswijze
Vlinder de gamba’s door ze met een scherp mes in de lengte door te snijden, maar laat de onderkant aan elkaar zitten.
Vouw de gamba’s open.
Verwijder het darmkanaaltje en druk de gamba’s een beetje plat.
Maak een marinade van de olijfolie, de knoflook en gekneusde peper.
Haal de garnalen voorzichtig door deze marinade en laat ze dan een kwartiertje staan.
Bak de garnalen in de olie met de vleeskant naar beneden in een koekenpan tot de schaal begint te kleuren.
Doe de boter bij de garnalen in de pan.
Draai de garnalen om als deze gesmolten is.
Voeg de overige ingrediënten toe.
Laat alles 2 minuten koken.
Haal de garnalen uit de pan en leg ze op een schaal.
Laat het vocht verder inkoken en giet het dan over de garnalen.
ONTVANGEN REACTIES
Nog geen reactie ontvangen...
U kunt de eerste zijn, maak hiervoor gebruik van het formulier onderaan de pagina.
NATRIUM/ZOUT BEREKENING
Het recept bevat volgens onderstaande berekening 5 milligram natrium.
Om het vergelijkbare zoutgehalte te berekenen doet u het natriumgehalte x 2,5.
Dus hier geldt 5 x 2,5 = 12,5 milligram ofwel 0,0125 gram zout.
Het vermelde natrium/zoutgehalte is een indicatie!
Gebruikt u zelf bij het bereiden van het gerecht andere (hoeveelheden) ingrediënten of eet u iets meer óf minder, dan zal dat de natriumhoeveelheid die u inneemt beïnvloeden!
Ingrediënt | Hoeveelheid | Gewicht | Na per 100 gram | Bevat Natrium |
Gamba's | 15 stuks | 100 gram | 0 mg | 0 mg |
Olijfolie | 50 ml. | 50 gram | 0 mg | 0 mg |
Knoflook | 3 teentjes | 12 gram | 4 mg | ~ mg |
Peper, zwart | ~ gram | 44 mg | ~ mg | |
Boter, vloeibaar | 50 gram | 5 mg | 3 mg | |
Wijn, wit | 75 ml. | 75 gram | 4 mg | 3 mg |
Citroensap | 50 gram | 1 mg | ~ mg | |
Bieslook | 2 eetlepels | 25 gram | 3 mg | ~ mg |
Peterselie | . | 50 gram | 25 mg | 13 mg |
Totaal natrium voor 4 personen | 19 mg | |||
Natrium (zout) per persoon | 5 mg (13 mg) |
REACTIE FORMULIER
Wij horen graag wat u van dit recept vindt. Met uw reactie kunnen we de kwaliteit van recepten op de website op peil houden. Alvast bedankt!
Opmerking: Bij het verzenden van het bericht wordt óók uw IP-adres meegestuurd. Dit ter voorkoming van misbruik van dit formulier. Deze informatie wordt niet gedeeld met derden.