NATRIUMARM RECEPT: FUSILLI MET BROCCOLIPUREE, MAKREEL EN CITROEN
Meer recepten met het trefwoord:
Benodigdheden
Hoeveelheden voor 4 personen.
- 600 gram broccoli
- 400 gram fusilli
- 1 blikje natriumarme makreel op eigen nat (125 gram)
- 1 teentje knoflook
- 1 citroen
- 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
- versgemalen zwarte peper
- 50 ml. olijfolie
Bereidingswijze
Maak de broccoli schoon en snij het in stukken.
Haal de harde stukken er uit zodat de roosjes over blijven.
Kook de broccoliroosjes in ongeveer 5 minuten beetgaar.
In een aparte pan ook de fusilli gaar koken.
Laat ondertussen de makreel in een klein vergiet uitlekken.
Maak de knoflook schoon en snij het fijn.
Giet de broccoli af en pureer het samen met de knoflook en de uitgelekte makreel.
Snij de citroen doormidden en pers van één helft het vocht er uit.
Rasp van één helft de schil er af.
Roer de olijfolie, het citroensap, de citroenschil en de Italiaanse kruiden door de broccolipuree.
Breng de puree naar wens op smaak met de zwarte peper.
Serveertip, met gegrilde zalm.
ONTVANGEN REACTIES
Nog geen reactie ontvangen...
U kunt de eerste zijn, maak hiervoor gebruik van het formulier onderaan de pagina.
NATRIUM/ZOUT BEREKENING
Het recept bevat volgens onderstaande berekening 48 milligram natrium.
Om het vergelijkbare zoutgehalte te berekenen doet u het natriumgehalte x 2,5.
Dus hier geldt 48 x 2,5 = 120 milligram ofwel 0,12 gram zout.
Het vermelde natrium/zoutgehalte is een indicatie!
Gebruikt u zelf bij het bereiden van het gerecht andere (hoeveelheden) ingrediënten of eet u iets meer óf minder, dan zal dat de natriumhoeveelheid die u inneemt beïnvloeden!
Ingrediënt | Hoeveelheid | Gewicht | Na per 100 gram | Bevat Natrium |
Broccoli | 600 gram | 5 mg | 30 mg | |
Fussili | 400 gram | 7 mg | 28 mg | |
Makreel, natriumarm | 1 blikje | 125 gram | 105 mg | 132 mg |
Knoflook | 1 teentje | 4 gram | 4 mg | ~ mg |
Citroen | 1 stuks | 50 gram | 1 mg | ~ mg |
Italiaanse kruiden | 1 eetlepel | 12 gram | ~ mg | ~ mg |
Peper, zwart | ~ gram | 44 mg | ~ mg | |
Olijfolie | 50 ml. | 50 gram | 0 mg | 0 mg |
Totaal natrium voor 4 personen | 190 mg | |||
Natrium (zout) per persoon | 48 mg (120 mg) |
REACTIE FORMULIER
Wij horen graag wat u van dit recept vindt. Met uw reactie kunnen we de kwaliteit van recepten op de website op peil houden. Alvast bedankt!
Opmerking: Bij het verzenden van het bericht wordt óók uw IP-adres meegestuurd. Dit ter voorkoming van misbruik van dit formulier. Deze informatie wordt niet gedeeld met derden.