MINDER ZOUT RECEPT: FOE YONG HAI KIP
Meer recepten met het trefwoord:
Benodigdheden
Hoeveelheden voor 2 personen.
- 1 kipfilet
- peper
- olijfolie
- 1 kopje water
- half kopje suiker
- 2 eetlepels natriumarme tomatenketchup
- 2 eetlepels natriumarme tomatenpuree
- 2 eetlepels natriumarme ketjap manis
- 2 theelepels gemberpoeder
- 1 theelepel knoflookpoeder
- maïzena
- 1 stuks prei
- 4 eieren
Bereidingswijze
Voor de saus heeft u nodig:
- 1 kopje water
- half kopje suiker
- 2 eetlepels tomatenketchup
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 2 eetlepels ketjap manis
- 2 theelepels gemberpoeder
- 1 theelepel knoflookpoeder (of meer naar eigen smaak)
Alle ingrediënten goed doorroeren, in een pan op laag vuur doorkoken en dan aanmaken met maïzena.
Als de saus klaar is, bak dan de kip in een goeie koekenpan en peper (naar smaak) toevoegen.
Voeg een schoongemaakte prei in ringen toe, op laag vuur meebakken tot het beetgaar is.
Roerbak per persoon 2 eieren mee tot de eieren gaar zijn, evt. iets olijfolie toevoegen met bakken.
Heerlijk bij rijst en/of naturel bami.
ONTVANGEN REACTIES
Nog geen reactie ontvangen...
U kunt de eerste zijn, maak hiervoor gebruik van het formulier onderaan de pagina.
NATRIUM/ZOUT BEREKENING
Het recept bevat volgens onderstaande berekening 290 milligram natrium.
Om het vergelijkbare zoutgehalte te berekenen doet u het natriumgehalte x 2,5.
Dus hier geldt 290 x 2,5 = 725 milligram ofwel 0,725 gram zout.
Het vermelde natrium/zoutgehalte is een indicatie!
Gebruikt u zelf bij het bereiden van het gerecht andere (hoeveelheden) ingrediënten of eet u iets meer óf minder, dan zal dat de natriumhoeveelheid die u inneemt beïnvloeden!
Ingrediënt | Hoeveelheid | Gewicht | Na per 100 gram | Bevat Natrium |
Kipfilet | 1 stuk | 200 gram | 53 mg | 106 mg |
Peper | - | ~ gram | 44 mg | ~ mg |
Olijfolie | - | ~ gram | 0 mg | 0 mg |
Water | 1 kopje | 125 gram | 2 mg | ~ mg |
Suiker | half kopje | 60 gram | 0 mg | 0 mg |
Tomatenketchup, natriumarm | 2 eetlepels | 30 gram | 40 mg | 13 mg |
Tomatenpuree, natriumarm | 2 eetlepels | 30 gram | 110 mg | 33 mg |
Ketjap manis, natriumarm | 2 eetlepels | 24 gram | 20 mg | 5 mg |
Gemberpoeder | 2 theelepels | 6 gram | 32 mg | ~ mg |
Knoflookpoeder | 1 theelepel | 3 gram | 4 mg | ~ mg |
Maizena | - | 50 gram | 10 mg | 50 mg |
Prei | 1 stuk | 100 gram | 5 mg | 5 mg |
Kippenei | 4 stuks | 240 gram | 153 mg | 367 mg |
Totaal natrium voor 2 personen | 580 mg | |||
Natrium per persoon | 290 mg |
REACTIE FORMULIER
Wij horen graag wat u van dit recept vindt. Met uw reactie kunnen we de kwaliteit van recepten op de website op peil houden. Alvast bedankt!
Opmerking: Bij het verzenden van het bericht wordt óók uw IP-adres meegestuurd. Dit ter voorkoming van misbruik van dit formulier. Deze informatie wordt niet gedeeld met derden.