MINDER ZOUT RECEPT: EIERSALADE, VARIANT 2
Meer recepten met het trefwoord:
Benodigdheden
- 4 eieren
- 1 eetlepel natriumarme mayonaise (beter is halvanaise met yoghurt)
- 1 eetlepel zure room
- 1 fijngehakte natriumarme augurk
- 1 theelepel kerriepoeder
Bereidingswijze
Kook de eieren hard.
Maak van de mayonaise, zure room, augurk en kerriepoeder een sausje.
Pel de eieren en hak deze in stukjes.
Meng alles door elkaar.
Een recept van Arnoud Odink, dieetkok
ONTVANGEN REACTIES
- "Een heerlijke eiersalade. Ik heb de augurk vervangen door een fijn gesneden sjalotje."
NATRIUM/ZOUT BEREKENING
Het recept bevat volgens onderstaande berekening 371 milligram natrium.
Om het vergelijkbare zoutgehalte te berekenen doet u het natriumgehalte x 2,5.
Dus hier geldt 371 x 2,5 = 927,5 milligram ofwel 0,9275 gram zout.
Het vermelde natrium/zoutgehalte is een indicatie!
Gebruikt u zelf bij het bereiden van het gerecht andere (hoeveelheden) ingrediënten of eet u iets meer óf minder, dan zal dat de natriumhoeveelheid die u inneemt beïnvloeden!
Ingrediënt | Hoeveelheid | Gewicht | Na per 100 gram | Bevat Natrium |
Ei | 4 stuks | 240 gram | 149 mg | 358 mg |
Mayonaise | 1 eetlepel | 15 gram | 40 mg | 6 mg |
Zure room | 1 eetlepel | 15 gram | 43 mg | 7 mg |
Augurk, natriumarm | 1 stuks | 50 gram | 0 mg | 0 mg |
Kerriepoeder | 1 theelepel | 3 gram | 52 mg | ~ mg |
Totaal natrium | 371 mg |
REACTIE FORMULIER
Wij horen graag wat u van dit recept vindt. Met uw reactie kunnen we de kwaliteit van recepten op de website op peil houden. Alvast bedankt!
Opmerking: Bij het verzenden van het bericht wordt óók uw IP-adres meegestuurd. Dit ter voorkoming van misbruik van dit formulier. Deze informatie wordt niet gedeeld met derden.