NATRIUMARM RECEPT: COUSCOUS MET KALKOENFILET EN ASPERGES
Meer recepten met het trefwoord:
Benodigdheden
Hoeveelheden voor 4 personen.
- 500 gram kalkoenfilet
- 1 eetlepel natriumarme kipkruiden
- 2 eetlepels olie
- 500 gram groene asperges
- 250 gram couscous
- halve citroen
- 2 eetlepels olijolie "extra vergine"
- 4 eetlepels gehakte verse tuinkruiden, basilicum, koriander en peterselie
- peper
- 2 teentjes knoflook
Bereidingswijze
Snijdt de kalkoenfilet in dikke repen.
Meng de natriumarme kipkruiden door één eetlepel olie en schep de kalkoenfilet er doorheen.
Snijdt de onderste 2 centimeter van de asperges af en snijdt de asperges door midden.
(de afgesneden stukjes kunnen prima gebruikt worden voor een heerlijke aspergesoep)
Maak de couscous volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Meng het citroensap van een halve geperste citroen, de olijfolie en de gehakte kruiden door elkaar en schenk dit over de couscous.
(bij olijfolie "extra vergine" is de vrij zuur graad is lager dan 0,8%, dus een hoge zuiverheid)
Schep alles goed door elkaar en breng het naar eigen wens op smaak met (versgemalen) peper.
Verwarm olie in de koekenpan of wok en bak er de repen kalkoenfilet samen met de geperste knoflook in 10 minuten gaar.
Kook tegelijkertijd de asperges in ruim water met eventueel een natriumarm bouillonblokje in 10 minuten beetgaar.
Schep de stukken asperges door de couscous en verdeel dit over vier borden.
Als laatste de kalkoen er op scheppen en dan opdienen.
ONTVANGEN REACTIES
Nog geen reactie ontvangen...
U kunt de eerste zijn, maak hiervoor gebruik van het formulier onderaan de pagina.
NATRIUM/ZOUT BEREKENING
Het recept bevat volgens onderstaande berekening 70 milligram natrium.
Om het vergelijkbare zoutgehalte te berekenen doet u het natriumgehalte x 2,5.
Dus hier geldt 70 x 2,5 = 175 milligram ofwel 0,175 gram zout.
Het vermelde natrium/zoutgehalte is een indicatie!
Gebruikt u zelf bij het bereiden van het gerecht andere (hoeveelheden) ingrediënten of eet u iets meer óf minder, dan zal dat de natriumhoeveelheid die u inneemt beïnvloeden!
Ingrediënt | Hoeveelheid | Gewicht | Na per 100 gram | Bevat Natrium |
Kalkoenfilet | - | 500 gram | 50 mg | 250 mg |
Kipkruiden, natriumarm | 1 eetlepel | 10 gram | 0 mg | 0 mg |
Olie | 2 eetlepels | 20 gram | 0 mg | 0 mg |
Asperges | - | 500 gram | 1 mg | 5 mg |
Couscous | - | 250 gram | 5 mg | 13 mg |
Citroen | halve | 30 gram | 1 mg | ~ mg |
Olijfolie "extra vergine" | 2 eetlepels | 20 gram | 0 mg | 0 mg |
Tuinkruiden (gemiddelde waarde) | 4 eetlepels | 40 gram | 27 mg | 11 mg |
Peper | - | ~ gram | 44 mg | ~ mg |
Knoflook | 2 teentjes | 8 gram | 4 mg | ~ mg |
Totaal natrium voor 4 personen | 279 mg | |||
Natrium per persoon | 70 mg |
REACTIE FORMULIER
Wij horen graag wat u van dit recept vindt. Met uw reactie kunnen we de kwaliteit van recepten op de website op peil houden. Alvast bedankt!
Opmerking: Bij het verzenden van het bericht wordt óók uw IP-adres meegestuurd. Dit ter voorkoming van misbruik van dit formulier. Deze informatie wordt niet gedeeld met derden.