NATRIUMARM RECEPT: CHILISAUS
Meer recepten met het trefwoord:
Benodigdheden
- 5 spaanse pepers
- 3 eetlepels azijn
- 1 ui
- 400 gram tomaten
- 2 teentjes knoflook
- kwart theelepel ketoembar (koriander)
- olie
- 1 theelepel geroosterd mosterdzaad
Bereidingswijze
Snijd alle ingrediënten fijn.
Ontvel de tomaten en laat samen inkoken tot een gladde massa is ontstaan.
Maak de saus eventueel in een mengbeker of zeef fijn.
Doe de saus heet in schoongemaakte hete potjes en sluit deze goed af.
ONTVANGEN REACTIES
Nog geen reactie ontvangen...
U kunt de eerste zijn, maak hiervoor gebruik van het formulier onderaan de pagina.
NATRIUM/ZOUT BEREKENING
Het recept bevat volgens onderstaande berekening 49 milligram natrium.
Om het vergelijkbare zoutgehalte te berekenen doet u het natriumgehalte x 2,5.
Dus hier geldt 49 x 2,5 = 122,5 milligram ofwel 0,1225 gram zout.
Het vermelde natrium/zoutgehalte is een indicatie!
Gebruikt u zelf bij het bereiden van het gerecht andere (hoeveelheden) ingrediënten of eet u iets meer óf minder, dan zal dat de natriumhoeveelheid die u inneemt beïnvloeden!
Ingrediënt | Hoeveelheid | Gewicht | Na per 100 gram | Bevat Natrium |
Peper, spaanse | 5 stuks | 225 gram | 9 mg | 21 mg |
Azijn | 3 eetlepels | 30 gram | 0 mg | 0 mg |
Ui | 1 stuks | 80 gram | 10 mg | 8 mg |
Tomaten | - | 400 gram | 5 mg | 20 mg |
Knoflook | 2 teentjes | 6 gram | 4 mg | ~ mg |
Ketoembar (koriander) | 1/4 theelepel | ~ gram | 1 mg | ~ mg |
Olie | - | ~ gram | 0 mg | 0 mg |
Mosterdzaad, geroosterd | 1 theelepel | ~ gram | 5 mg | ~ mg |
Totaal natrium | 49 mg |
REACTIE FORMULIER
Wij horen graag wat u van dit recept vindt. Met uw reactie kunnen we de kwaliteit van recepten op de website op peil houden. Alvast bedankt!
Opmerking: Bij het verzenden van het bericht wordt óók uw IP-adres meegestuurd. Dit ter voorkoming van misbruik van dit formulier. Deze informatie wordt niet gedeeld met derden.