Smakelijk eten zonder zout

Smakelijk eten zonder zout

MINDER ZOUT RECEPT: CHAMPIGNONPASTEITJES

Meer recepten met het trefwoord:


Champignonpasteitjes
Champignonpasteitjes

Hoeveelheden voor 4 personen.

Benodigdheden

  • 400 gram champignons
  • 4 pasteibakjes
  • boter
  • 1 fijn gesnipperd uitje
  • sap van een halve citroen
Voor de saus:
  • 40 gram boter
  • 30 gram bloem
  • peper
  • 1/8 liter slagroom
  • worshestersaus
  • 4 schijfjes citroen
  • paar takjes peterselie
  • boter
  • peper

Bereidingswijze

Zet de pasteibakjes ca. 15 minuten in een voorverwarmde oven op 175° C tot ze goed warm zijn.

Was ondertussen de champignons en snijd deze in stukjes.
Verwarm de boter in een koekenpan doe de ui en champignons erin, sprenkel er de citroensap over.
Leg het deksel op de pan en laat de champignons ca. 10 minuten zachtjes stoven.
Laat ze daarna in een zeef uitlekken en bewaar het stoofvocht.

Smelt 40 gram boter in een pan en voeg de bloem toe.
Schenk hier onder goed roeren het koude stoofvocht van de champignons bij en breng de saus op smaak met versgemalen peper.
Voeg dan, al roerend, de slagroom en een paar druppels worcestershiresaus toe.
Meng er de champignons door en verwarm het geheel op laag vuur.
Vul de pasteibakjes met de warme saus en garneer met een schijfje citroen en een toefje peterselie. Warm serveren.


ONTVANGEN REACTIES

Nog geen reactie ontvangen...
U kunt de eerste zijn, maak hiervoor gebruik van het formulier onderaan de pagina.


REACTIE FORMULIER

Wij horen graag wat u van dit recept vindt. Met uw reactie kunnen we de kwaliteit van recepten op de website op peil houden. Alvast bedankt!

Opmerking: Bij het verzenden van het bericht wordt óók uw IP-adres meegestuurd. Dit ter voorkoming van misbruik van dit formulier. Deze informatie wordt niet gedeeld met derden.

Champignonpasteitjes
Minder zout recept, passend in een zoutloos of zoutbeperkt dieet
Mensen die minder zout willen óf moeten eten
2014-09-11 10:20:24