NATRIUMARM RECEPT: BROODJE WARM VLEES
Meer recepten met het trefwoord:
Benodigdheden
- natriumarm brood
- 100 gram kipfilet
- satésaus, natriumarm
- komkommer
- kipkruiden, natriumarm
Bereidingswijze
Snijdt de kipfilet in kleine stukjes (langwerpig blijven ze makkelijker liggen).
Kruidt deze en bak ze in vloeibare natriumarme boter tot het gaar is.
Snijdt de komkommer in dunne schijfjes.
Verwarm de satésaus.
Als het vlees klaar is leg je het op je broodje of boterham.
Doe er dan de satésaus over heen en leg er de komkommer overheen.
Serveer de rest van de komkommer er naast.
Dit is een heerlijke boterham als u niet lang in de keuken wilt staan.
ONTVANGEN REACTIES
Nog geen reactie ontvangen...
U kunt de eerste zijn, maak hiervoor gebruik van het formulier onderaan de pagina.
NATRIUM/ZOUT BEREKENING
Het recept bevat volgens onderstaande berekening 79 milligram natrium.
Om het vergelijkbare zoutgehalte te berekenen doet u het natriumgehalte x 2,5.
Dus hier geldt 79 x 2,5 = 197,5 milligram ofwel 0,1975 gram zout.
Het vermelde natrium/zoutgehalte is een indicatie!
Gebruikt u zelf bij het bereiden van het gerecht andere (hoeveelheden) ingrediënten of eet u iets meer óf minder, dan zal dat de natriumhoeveelheid die u inneemt beïnvloeden!
Ingrediënt | Hoeveelheid | Gewicht | Na per 100 gram | Bevat Natrium |
Brood, natriumarm | - | 20 gram | 45 mg | 5 mg |
Kipfilet | - | 100 gram | 53 mg | 53 mg |
Satésaus, natriumarm | - | 20 gram | 105 mg | 21 mg |
Komkommer | - | 10 gram | 5 mg | ~ mg |
Kipkruiden, natriumarm | - | ~ gram | 60 mg | ~ mg |
Natrium per persoon | 79 mg |
REACTIE FORMULIER
Wij horen graag wat u van dit recept vindt. Met uw reactie kunnen we de kwaliteit van recepten op de website op peil houden. Alvast bedankt!
Opmerking: Bij het verzenden van het bericht wordt óók uw IP-adres meegestuurd. Dit ter voorkoming van misbruik van dit formulier. Deze informatie wordt niet gedeeld met derden.