NATRIUMARM RECEPT: BROCCOLI AARDAPPELGRATIN
Meer recepten met het trefwoord:
Benodigdheden
Hoeveelheden voor 4 personen.
- 1 pak aardappelschijfjes
- 2 stuks broccoli
- 100 gram geraspte natriumarme kaas
- vloeibare boter
- meel
- room
- kerrie
- peper
Bereidingswijze
De ovenschaal invetten (eventueel insmeren met knoflook) en de aardappelschijfjes met de broccoliroosjes erin leggen.
Intussen de boter laten smelten (pan met dikke bodem) en als het gesmolten is de pan van het gas halen.
Dan evenveel meel toevoegen. (1 eetlepel boter is 1 eetlepel meel)
Dan water toevoegen tot een dik papje ontstaat.
Dan verder room toevoegen op het gas goed roeren tot een dikke saus ontstaat.
Dan peper en kerrie erbij.
Kijken of het goed op smaak is.
Dit toevoegen aan de aardappelschijfjes en broccoli.
Vervolgens de kaas erover.
Dan in de oven op 175 graden ongeveer 40 minuten.
Houdt wel de kleur van je kaas in de gaten.
ONTVANGEN REACTIES
Nog geen reactie ontvangen...
U kunt de eerste zijn, maak hiervoor gebruik van het formulier onderaan de pagina.
NATRIUM/ZOUT BEREKENING
Het recept bevat volgens onderstaande berekening 51 milligram natrium.
Om het vergelijkbare zoutgehalte te berekenen doet u het natriumgehalte x 2,5.
Dus hier geldt 51 x 2,5 = 127,5 milligram ofwel 0,1275 gram zout.
Het vermelde natrium/zoutgehalte is een indicatie!
Gebruikt u zelf bij het bereiden van het gerecht andere (hoeveelheden) ingrediënten of eet u iets meer óf minder, dan zal dat de natriumhoeveelheid die u inneemt beïnvloeden!
Ingrediënt | Hoeveelheid | Gewicht | Na per 100 gram | Bevat Natrium |
Aardappelschijfjes | 1 pak | 600 gram | 2 mg | 12 mg |
Broccoli | 2 stuks | 500 gram | 12 mg | 60 mg |
Kaas, natriumarm | - | 100 gram | 100 mg | 100 mg |
Boter, vloeibaar | - | 20 gram | 5 mg | 1 mg |
Meel | - | 20 gram | 5 mg | 1 mg |
Room | - | 100 gram | 30 mg | 30 mg |
Kerrie | - | ~ gram | 52 mg | ~ mg |
Peper | - | ~ gram | 44 mg | ~ mg |
Totaal natrium voor 4 personen | 204 mg | |||
Natrium per persoon | 51 mg |
REACTIE FORMULIER
Wij horen graag wat u van dit recept vindt. Met uw reactie kunnen we de kwaliteit van recepten op de website op peil houden. Alvast bedankt!
Opmerking: Bij het verzenden van het bericht wordt óók uw IP-adres meegestuurd. Dit ter voorkoming van misbruik van dit formulier. Deze informatie wordt niet gedeeld met derden.