NATRIUMARM RECEPT: BLOEMKOOL EN AARDAPPELCURRY
Meer recepten met het trefwoord:
Benodigdheden
Hoeveelheden voor 4 personen.
- 500 gram aardappels
- 1 bloemkool
- 1 ui
- 1 rode of Spaanse peper (gedroogd zonder pitjes)
- 1 teentje knoflook
- 400 gram diepvries tuinbonen
- 1 theelepel gemberpoeder
- halve theelepel kurkuma
- 1 theelepel komijnzaad
- 1 theelepel koriander
- 1 theelepel garam masala (Indiaas geroosterd mengsel van specerijen)
- 1 blik gepelde tomaten, natriumarm (naar eigen smaak)
Bereidingswijze
Om te beginnen de aardappels schillen en in blokjes snijden.
De bloemkool in roosjes snijden en apart houden van de kleingemaakte harde stukken.
De ui en de Spaanse peper fijn snijden.
Olie in de pan opwarmen.
Ui en Spaanse peper fruiten op een niet te hoog vuur en de fijn geperst of klein gesneden stukjes knoflook even meebakken.
Tomaat uit blik, aardappels, harde stukjes van de bloemkool en water toevoegen.
Ongeveer 10 minuten laten koken in gesloten pan tot aardappels gaar tot beetgaar zijn.
Vervolgens de bloemkoolroosjes, de tuinbonen en de specerijen toevoegen.
Laten koken tot de bloemkool (knapperig gaar) en de aardappelen gaar zijn.
Variatiesuggestie: ook lekker met (ongezouten) cashewnoten, stukjes ananas of gewelde rozijnen.
ONTVANGEN REACTIES
- Heerlijk recept. In plaats van tuinbonen heb ik kikkererwten (uit blik) gebruikt. Als je dit gerecht serveert met (ongepelde) rijst heb je een volledige maaltijd met een Indiase 'taste'.
NATRIUM/ZOUT BEREKENING
Het recept bevat volgens onderstaande berekening 83 milligram natrium.
Om het vergelijkbare zoutgehalte te berekenen doet u het natriumgehalte x 2,5.
Dus hier geldt 83 x 2,5 = 207,5 milligram ofwel 0,2075 gram zout.
Het vermelde natrium/zoutgehalte is een indicatie!
Gebruikt u zelf bij het bereiden van het gerecht andere (hoeveelheden) ingrediënten of eet u iets meer óf minder, dan zal dat de natriumhoeveelheid die u inneemt beïnvloeden!
Ingrediënt | Hoeveelheid | Gewicht | Na per 100 gram | Bevat Natrium |
Aardappels | - | 500 gram | 2 mg | 10 mg |
Bloemkool | 1 stuks | 900 gram | 8 mg | 72 mg |
Ui | 1 stuks | 70 gram | 27 mg | 21 mg |
Spaanse peper | 1 stuks | 20 gram | 44 mg | 9 mg |
Knoflook | 1 teentje | 4 gram | 4 mg | ~ mg |
Tuinbonen | - | 400 gram | 5 mg | 20 mg |
Gemberpoeder | 1 theelepel | 3 gram | 6 mg | ~ mg |
Kurkuma | halve theelepel | 2 gram | 38 mg | ~ mg |
Komijnzaad | 1 theelepel | 3 gram | 168 mg | ~ mg |
Koriander | 1 theelepel | 3 gram | 35 mg | ~ mg |
Garam masala | 1 theelepel | 3 gram | 50 mg | ~ mg |
Tomaten, natriumarm | 1 blik | 400 gram | 50 mg | 200 mg |
Totaal natrium voor 4 personen | 332 mg | |||
Natrium per persoon | 83 mg |
REACTIE FORMULIER
Wij horen graag wat u van dit recept vindt. Met uw reactie kunnen we de kwaliteit van recepten op de website op peil houden. Alvast bedankt!
Opmerking: Bij het verzenden van het bericht wordt óók uw IP-adres meegestuurd. Dit ter voorkoming van misbruik van dit formulier. Deze informatie wordt niet gedeeld met derden.