ZOUTLOOS RECEPT: AUBERGINE PUREE
Meer recepten met het trefwoord:
Benodigdheden
Hoeveelheden voor 4 personen.
- 750 gram aubergines
- 1 ui
- 1 grote tomaat
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel citroensap
- halve theelepel oregano
- kwart theelepel paprikapoeder
- 1 eetlepel azijn
- 4 eetlepels olijfolie
- vers gemalen peper
Bereidingswijze
Beginnen met de oven voorverwarmen op 175 graden, of gas stand 3.
De aubergines wassen en de kroontjes verwijderen.
Op rooster leggen en ongeveer een uur bakken tot het vel rimpelig is.
Intussen de ui snipperen, tomaat klein snijden en knoflook in plakjes snijden.
Aubergines iets laten afkoelen en dan in de lengte halveren.
Daarna het vruchtvlees eruit scheppen, de rest wordt niet gebruikt.
In een keukenmachine aubergine vruchtvlees, ui, tomaat, knoflook, citroensap, oregano, paprikapoeder en azijn tot smeuïg mengsel pureren.
Terwijl het mengsel pureert, olie in dunne straal toevoegen zodat luchtige puree ontstaat.
Op smaak brengen met vers gemalen peper.
Tot gebruik in koelkast zetten.
Voor gebruik om roeren en in een schaal doen.
Lekker op stokbrood, brood of toast.
ONTVANGEN REACTIES
Nog geen reactie ontvangen...
U kunt de eerste zijn, maak hiervoor gebruik van het formulier onderaan de pagina.
NATRIUM/ZOUT BEREKENING
Het recept bevat volgens onderstaande berekening 5 milligram natrium.
Om het vergelijkbare zoutgehalte te berekenen doet u het natriumgehalte x 2,5.
Dus hier geldt 5 x 2,5 = 12,5 milligram ofwel 0,0125 gram zout.
Het vermelde natrium/zoutgehalte is een indicatie!
Gebruikt u zelf bij het bereiden van het gerecht andere (hoeveelheden) ingrediënten of eet u iets meer óf minder, dan zal dat de natriumhoeveelheid die u inneemt beïnvloeden!
Ingrediënt | Hoeveelheid | Gewicht | Na per 100 gram | Bevat Natrium |
Aubergines | 750 gram | 2 mg | 16 mg | |
Ui | 1 stuks | 70 gram | 2 mg | 2 mg |
Tomaat, groot | 1 stuks | 150 gram | 2 mg | 3 mg |
Knoflook | 2 teentjes | 8 gram | 4 mg | - mg |
Citroensap | 1 theelepel | 3 gram | 1 mg | - mg |
Oregano | halve theelepel | 2 gram | 15 mg | - mg |
Paprikapoeder | kwart theelepel | 1 gram | 34 mg | - mg |
Azijn | 1 eetlepel | 12 gram | 5 mg | - mg |
Olijfolie | 4 eetlepels | 48 gram | 0 mg | 0 mg |
Peper | 2 gram | 44 mg | - mg | |
Totaal natrium voor 4 personen | 21 mg | |||
Natrium (zout) per persoon | 5 mg (12,5 mg) |
REACTIE FORMULIER
Wij horen graag wat u van dit recept vindt. Met uw reactie kunnen we de kwaliteit van recepten op de website op peil houden. Alvast bedankt!
Opmerking: Bij het verzenden van het bericht wordt óók uw IP-adres meegestuurd. Dit ter voorkoming van misbruik van dit formulier. Deze informatie wordt niet gedeeld met derden.