NATRIUMARM RECEPT: ATJAR TJAMPOER
Meer recepten met het trefwoord:
Benodigdheden
- 50 gram witte kool
- 50 gram wortel
- 3 eetlepels water
- 1 theelepel suiker
- 1 theelepel azijn
- kerrie
- peper
Bereidingswijze
Snijd de wortel en kool in dunne reepjes. Raspen kan ook!
Breng het water, de suiker, de azijn en de kerrie en peper aan de kook en voeg de groente toe.
Kook deze even, maar zorg dat de groente nog wel knapperig blijft.
Haal de pan van het vuur en laat deze afkoelen in een bak ijswater.
Atjar smaakt lekker bij Indonesische gerechten.
ONTVANGEN REACTIES
Nog geen reactie ontvangen...
U kunt de eerste zijn, maak hiervoor gebruik van het formulier onderaan de pagina.
NATRIUM/ZOUT BEREKENING
Het recept bevat volgens onderstaande berekening 22 milligram natrium.
Om het vergelijkbare zoutgehalte te berekenen doet u het natriumgehalte x 2,5.
Dus hier geldt 22 x 2,5 = 55 milligram ofwel 0,055 gram zout.
Het vermelde natrium/zoutgehalte is een indicatie!
Gebruikt u zelf bij het bereiden van het gerecht andere (hoeveelheden) ingrediënten of eet u iets meer óf minder, dan zal dat de natriumhoeveelheid die u inneemt beïnvloeden!
Ingrediënt | Hoeveelheid | Gewicht | Na per 100 gram | Bevat Natrium |
Witte kool | - | 50 gram | 8 mg | 4 mg |
Wortel | - | 50 gram | 35 mg | 18 mg |
Water | 3 eetlepels | 36 gram | 2 mg | ~ mg |
Suiker | 1 theelepel | 3 gram | 0 mg | 0 mg |
Azijn | 1 theelepel | 5 gram | 0 mg | 0 mg |
Kerrie | - | ~ gram | 52 mg | ~ mg |
Peper | - | ~ gram | 44 mg | ~ mg |
Totaal natrium | 22 mg |
REACTIE FORMULIER
Wij horen graag wat u van dit recept vindt. Met uw reactie kunnen we de kwaliteit van recepten op de website op peil houden. Alvast bedankt!
Opmerking: Bij het verzenden van het bericht wordt óók uw IP-adres meegestuurd. Dit ter voorkoming van misbruik van dit formulier. Deze informatie wordt niet gedeeld met derden.