NATRIUMARM RECEPT: ATJAR KOMKOMMER
Meer recepten met het trefwoord:
Benodigdheden
- 150 ml azijn
- 1 eetlepel suiker
- 1 komkommer, geschild
- 1 rode ui, in halve ringen
Bereidingswijze
Verwarm de azijn zachtjes in een pannetje en roer de suiker er doorheen.
Snijdt met een kaasschaaf de geschilde komkommer in dunne plakjes.
Doe de komkommerschijfjes in een kom en schenk het warme suiker-azijn mengsel er over heen.
Laat het geheel dan afkoelen en plaats het vervolgens in de koelkast om het ijskoud te laten worden.
Voor het serveren even de uiringen erbij doen.
Een teentje knoflook of een grove rode peper is ook lekker om als afwisseling door het azijnmengsel te doen.
ONTVANGEN REACTIES
Nog geen reactie ontvangen...
U kunt de eerste zijn, maak hiervoor gebruik van het formulier onderaan de pagina.
NATRIUM/ZOUT BEREKENING
Het recept bevat volgens onderstaande berekening 28 milligram natrium.
Om het vergelijkbare zoutgehalte te berekenen doet u het natriumgehalte x 2,5.
Dus hier geldt 28 x 2,5 = 70 milligram ofwel 0,07 gram zout.
Het vermelde natrium/zoutgehalte is een indicatie!
Gebruikt u zelf bij het bereiden van het gerecht andere (hoeveelheden) ingrediënten of eet u iets meer óf minder, dan zal dat de natriumhoeveelheid die u inneemt beïnvloeden!
Ingrediënt | Hoeveelheid | Gewicht | Na per 100 gram | Bevat Natrium |
Azijn | 150 ml | 150 gram | 0 mg | 0 mg |
Suiker | 1 eetlepel | 15 gram | 0 mg | 0 mg |
Komkommer | 1 stuks | 400 gram | 5 mg | 20 mg |
Ui, rood | 1 stuks | 80 gram | 10 mg | 8 mg |
Totaal natrium | 28 mg |
REACTIE FORMULIER
Wij horen graag wat u van dit recept vindt. Met uw reactie kunnen we de kwaliteit van recepten op de website op peil houden. Alvast bedankt!
Opmerking: Bij het verzenden van het bericht wordt óók uw IP-adres meegestuurd. Dit ter voorkoming van misbruik van dit formulier. Deze informatie wordt niet gedeeld met derden.