NATRIUMARM RECEPT: ASPERGE KRUIDENSABAYON
Meer recepten met het trefwoord:
Benodigdheden
Hoeveelheden voor 4 personen.
- 500 gram asperges, geschild
- 3 takjes basilicum (alleen het blad)
voor de sabayon
- 2 gesnipperde sjalotjes
- 4 witte peperkorrels
- 2 takjes peterselie (alleen het blad)
- 2 takjes basilicum (alleen het blad)
- 3 eetlepels witte wijn of wijnazijn
- 3 eierdooiers
- 5 eetlepels afgekoelde bouillon
Bereidingswijze
Kook de asperges in water met eventueel een natriumarm bouillontablet gaar in ongeveer 15 minuten beetgaar.
Doe ondertussen de sjalotjes, peperkorrels, kruiden, azijn of wijn in een pannetje en breng dit geheel aan de kook.
Laat dit op 5 minuten zachtjes koken tot de vloeistof een beetje is ingekookt.
Zeef dan het mengsel en laat het afkoelen.
Doe ondertussen de asperges als ze gaar zijn op een bord.
Breng een pan met een laagje water aan de kook en zet hier de kom eimengsel in die je geklopt hebt.
Zet de warmtebron laag en klop de wijn erdoor, en blijf kloppen tot de saus luchtig wordt en gaat binden.
Doe dan ook de rest van de sabayonsaus er doorheen en breng hem op smaak met eventueel nog wat peper.
Schep nu de sabayon over de asperges heen.
Heerlijk met zalm.
ONTVANGEN REACTIES
Nog geen reactie ontvangen...
U kunt de eerste zijn, maak hiervoor gebruik van het formulier onderaan de pagina.
NATRIUM/ZOUT BEREKENING
Het recept bevat volgens onderstaande berekening 20 milligram natrium.
Om het vergelijkbare zoutgehalte te berekenen doet u het natriumgehalte x 2,5.
Dus hier geldt 20 x 2,5 = 50 milligram ofwel 0,05 gram zout.
Het vermelde natrium/zoutgehalte is een indicatie!
Gebruikt u zelf bij het bereiden van het gerecht andere (hoeveelheden) ingrediënten of eet u iets meer óf minder, dan zal dat de natriumhoeveelheid die u inneemt beïnvloeden!
Ingrediënt | Hoeveelheid | Gewicht | Na per 100 gram | Bevat Natrium |
Asperges | - | 500 gram | 5 mg | 25 mg |
Basilicum | 3 takjes | 30 gram | 9 mg | ~ mg |
Sjalotjes | 2 stuks | 50 gram | 12 mg | 6 mg |
Peperkorrel, wit | 4 stuks | ~ gram | 44 mg | ~ mg |
Peterselie | 2 takjes | 20 gram | 25 mg | 5 mg |
Basilicum | 2 takjes | 20 gram | 9 mg | ~ mg |
Wijnazijn | 3 eetlepels | 30 gram | 0 mg | 0 mg |
Eierdooier | 3 stuks | 75 gram | 50 mg | 38 mg |
Bouillon, natriumarm | 5 eetlepels | 50 gram | 10 mg | 5 mg |
Totaal natrium voor 4 personen | 79 mg | |||
Natrium per persoon | 20 mg |
REACTIE FORMULIER
Wij horen graag wat u van dit recept vindt. Met uw reactie kunnen we de kwaliteit van recepten op de website op peil houden. Alvast bedankt!
Opmerking: Bij het verzenden van het bericht wordt óók uw IP-adres meegestuurd. Dit ter voorkoming van misbruik van dit formulier. Deze informatie wordt niet gedeeld met derden.