MINDER ZOUT RECEPT: ANDIJVIESTAMPPOT MET PINDA'S
Meer recepten met het trefwoord:
Benodigdheden
Hoeveelheden voor 4 personen.
- 1,5 kg kruimige aardappels
- 3 eetlepels olie
- 250 gram sjalotjes
- 1 eetlepel massalapoeder
- 150 ml melk
- 1 zak (400 gram) gesneden andijvie
- 1 zakje (15 gram) verse grofgesneden koriander
- pinda's
Bereidingswijze
Schil de aardappels en snijdt ze in stukken, kook ze in 15 tot 20 minuten gaar.
Verhit de olie in een pan met een dikke bodem.
Smoor de gehalveerde sjalotjes, afgedekt met het massalapoeder in de pan in 10 minuten zachtjes gaar.
Giet de aardappelen af en stamp ze fijn.
Voeg al roerende de verwarmde melk toe, zodat een smeuïge puree ontstaat.
Schep het sjalotjesmengsel erdoor en voeg de rauwe andijvie beetje bij beetje toe.
Warm de stamppot al omscheppend zachtjes door tot de andijvie begint te slinken.
Breng de stamppot op smaak met (versgemalen) peper en schep vlak voor het serveren de koriander en de helft van de pinda's erdoor.
Serveer de andijviestamppot in 4 diepe borden en strooi de rest van de pinda's erover.
ONTVANGEN REACTIES
- "Vandaag gemaakt, we vonden het heel erg lekker!"
- "Sinds kort natriumbeperkt koken. Jullie site gevonden en gebruik de recepten nogal eens. Nu een reactie. Geen koriander gebruikt, word ik misselijk van. Lekker recept. Had wel 250 ml melk nodig om smeuïg te maken, zoutloze pinda’s gebruikt."
REACTIE FORMULIER
Wij horen graag wat u van dit recept vindt. Met uw reactie kunnen we de kwaliteit van recepten op de website op peil houden. Alvast bedankt!
Opmerking: Bij het verzenden van het bericht wordt óók uw IP-adres meegestuurd. Dit ter voorkoming van misbruik van dit formulier. Deze informatie wordt niet gedeeld met derden.