NATRIUMARM RECEPT: ADVOCAATMOUSSE
Meer recepten met het trefwoord:
Benodigdheden
- 1 blaadje gelatine
- 50 ml. slagroom
- 1 theelepel suiker
- 2 eetlepels water
- 50 ml. advocaat
Bereidingswijze
Week de gelatine 10 minuten in koud water.
Klop intussen de slagroom met de suiker stijf.
Verwarm 2 eetlepels water en los hierin de uitgeknepen gelantine op.
Roer de opgeloste gelatine door de advocaat en schep er vervolgens voorzichtig de slagroom door.
Schep de mousse in een mooi glas en laat deze 2 tot 3 uur opstijven in de koelkast.
ONTVANGEN REACTIES
Nog geen reactie ontvangen...
U kunt de eerste zijn, maak hiervoor gebruik van het formulier onderaan de pagina.
NATRIUM/ZOUT BEREKENING
Het recept bevat volgens onderstaande berekening 11 milligram natrium.
Om het vergelijkbare zoutgehalte te berekenen doet u het natriumgehalte x 2,5.
Dus hier geldt 11 x 2,5 = 27,5 milligram ofwel 0,0275 gram zout.
Het vermelde natrium/zoutgehalte is een indicatie!
Gebruikt u zelf bij het bereiden van het gerecht andere (hoeveelheden) ingrediënten of eet u iets meer óf minder, dan zal dat de natriumhoeveelheid die u inneemt beïnvloeden!
Ingrediënt | Hoeveelheid | Gewicht | Na per 100 gram | Bevat Natrium |
Gelatine | 1 blaadje | 2 gram | 100 mg | 2 mg |
Slagroom | 50 ml | 50 gram | 31 mg | 16 mg |
Suiker | 1 theelepel | 3 gram | 0 mg | 0 mg |
Water | 2 eetlepels | 20 gram | 2 mg | ~ mg |
Advocaat | 50 ml | 50 gram | 45 mg | 23 mg |
Totaal natrium voor 4 personen | 41 mg | |||
Natrium per persoon | 11 mg |
REACTIE FORMULIER
Wij horen graag wat u van dit recept vindt. Met uw reactie kunnen we de kwaliteit van recepten op de website op peil houden. Alvast bedankt!
Opmerking: Bij het verzenden van het bericht wordt óók uw IP-adres meegestuurd. Dit ter voorkoming van misbruik van dit formulier. Deze informatie wordt niet gedeeld met derden.