NATRIUMARM RECEPT: AARDAPPEL-BLOEMKOOLPUREE MET VENKEL
Meer recepten met het trefwoord:
Benodigdheden
Hoeveelheden voor 4 personen.
- 1 kg aardappels
- 1 bloemkool
- 1 venkel
- 1 sinaasappel
- peper
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels vloeibare boter, natriumarm
- 130-150 ml kookroom
- nootmuskaat
Bereidingswijze
Aardappels schillen en in kleine blokjes snijden.
De aardappels goed gaar koken.
Terwijl de aardappels koken, de bloemkool in kleine roosjes snijden en de bloemkoolsteeltjes in kleine stukjes.
De bloemkool goed gaar koken.
Ondertussen de venkel in de lengte doorsnijden, harde kern verwijderen en in langwerpige repen snijden.
De venkel in een beetje olie 6-8 minuten op middelhoog vuur zachtjes gaarbakken om het iets zachter te maken en wat meer smaak te geven.
Sinaasappel uitpersen en bij de bijna gare venkel voegen, op smaak brengen met peper.
Aardappels afgieten, 2 eetlepels vloeibare boter toevoegen eventueel geperst teentje knoflook en stampen.
Bloemkool afgieten, de kookroom toevoegen en stampen (of met staafmixer pureren).
Aardappel- en bloemkoolpuree samenvoegen tot één puree.
De aardappel-bloemkoolpuree serveren met beetje nootmuskaat, met daarnaast de venkel.
Dit gerecht kan goed gecombineerd worden met bijvoorbeeld biefstuk of entrecôte.
ONTVANGEN REACTIES
- "Veel te flauw, heb zoutvervanger kruiden moeten gebruiken."
NATRIUM/ZOUT BEREKENING
Het recept bevat volgens onderstaande berekening 41 milligram natrium.
Om het vergelijkbare zoutgehalte te berekenen doet u het natriumgehalte x 2,5.
Dus hier geldt 41 x 2,5 = 102,5 milligram ofwel 0,1025 gram zout.
Het vermelde natrium/zoutgehalte is een indicatie!
Gebruikt u zelf bij het bereiden van het gerecht andere (hoeveelheden) ingrediënten of eet u iets meer óf minder, dan zal dat de natriumhoeveelheid die u inneemt beïnvloeden!
Ingrediënt | Hoeveelheid | Gewicht | Na per 100 gram | Bevat Natrium |
Aardappel | 1000 gram | 2 mg | 20 mg | |
Bloemkool | 1 stuks | 900 gram | 8 mg | 72 mg |
Venkel | 1 stuks | 200 gram | 11 mg | 22 mg |
Sinaasappel | 1 stuks | 200 gram | 1 mg | 2 mg |
Peper | ~ gram | 44 mg | ~ mg | |
Knoflook | 4 gram | 4 mg | ~ mg | |
Boter, vloeibaar | 25 gram | 5 mg | 1 mg | |
Kookroom | 150 ml. | 150 gram | 30 mg | 45 mg |
Nootmuskaat | ~ gram | 16 mg | ~ mg | |
Totaal natrium voor 4 personen | 162 mg | |||
Natrium per persoon | 41 mg |
REACTIE FORMULIER
Wij horen graag wat u van dit recept vindt. Met uw reactie kunnen we de kwaliteit van recepten op de website op peil houden. Alvast bedankt!
Opmerking: Bij het verzenden van het bericht wordt óók uw IP-adres meegestuurd. Dit ter voorkoming van misbruik van dit formulier. Deze informatie wordt niet gedeeld met derden.