Smakelijk eten zonder zout

Smakelijk eten zonder zout

DAGELIJKSE JODIUM INNAME

Een bezoeker van de website stelde ons de volgende vraag:

"Nergens op uw site lees ik iets over hoe we, nu we geen zout meer mogen, aan onze jodium kunnen komen per dag. De bakkers hebben juist jodium in hun brood gedaan om het jodiumtekort op te vangen. Ik gebruik geen brood en geen zout; dus hoe kom ik aan genoeg jodium??"

Normaal gesproken kunnen wij geen persoonlijke dieet vragen beantwoorden, de diëtist is hiervoor de aangewezen persoon!
Omdat we het gevoel hebben dat deze vraag wel eens bij meer mensen kan spelen, hebben we deze vraag toch even voorgelegd aan Janny Meijles, diëtiste van de Dieetbrug in Assen. Haar antwoord was:

"Wanneer je een natriumbeperkt dieet volgt en geen brood eet, dat verrijkt is met jodium, dan is het verstandig goed te letten op je jodiuminname. Jodium komt van nature voor in zeewater, in grond en in drinkwater. Zeevis, groenten en ook melk en melkproducten leveren een bijdrage aan de jodiuminname. Kies daarom twee keer per week voor een portie zeevis bij de warme maaltijd, gebruik dagelijks je zuivelproducten en eet ruim groenten en fruit. Dan is de kans op een jodiumtekort klein."


Dagelijkse jodium inname
Natriumbeperkt dieet: Dagelijkse jodium inname
Mensen die minder zout willen óf moeten eten
2012-11-08 11:50:27