Smakelijk eten zonder zout

Smakelijk eten zonder zout

21 T/M 27 MAART: ZOUTWEEK

Zoutweek 2011Van 21 t/m 27 maart is er wereldwijd een Zoutweek, want aandacht voor zout en de gezondheid is hard nodig. De gemiddelde Nederlander eet per dag 9 tot 10 gram zout, terwijl je eigenlijk niet meer dan 6 gram per dag zou moeten eten. Het meeste zout dat we binnenkrijgen zit in bewerkte producten, zoals kant-en-klaarmaaltijden en pizza's, soepen, sauzen en hartige snacks.

Het Voedingscentrum praat met fabrikanten om te zorgen dat ze minder zout in hun producten doen. Maar onlangs is gebleken dat levensmiddelen in 2010 nog net zoveel zout bevatten als in 2009.

Gelukkig kun je zelf al veel doen om te voorkomen dat je teveel zout binnenkrijgt...

Lees verder op de website van het Voedingscentrum »


21 t/m 27 Maart: Zoutweek
Natriumbeperkt dieet: 21 t/m 27 Maart: Zoutweek
Mensen die minder zout willen óf moeten eten
2011-08-06 20:46:26