Smakelijk eten zonder zout

Smakelijk eten zonder zout

KOOKWORKSHOP IN ROTTERDAM

Op dinsdagmiddag 18 januari 2011 start de Hart&Vaatgroep met de eerste kookworkshop "Smakelijk eten zonder zout" voor patienten met hartfalen in het Sint Franciscus Ziekenhuis te Rotterdam.

Mensen met hartfalen krijgen het advies zoutbeperkt te eten. Een gezonde levensstijl met weinig zout is voor hartfalenpatiënten extra belangrijk vanwege de neiging om vocht vast te houden.

In de kookworkshops van De Hart&Vaatgroep krijgt u tips over hoe u, ondanks de zoutbeperking, toch lekker kunt eten. Een hartfalenverpleegkundige zal voorlichting geven over de veranderingen waarmee u te maken krijgt bij hartfalen en geeft suggesties hoe u met deze leefregels om kunt gaan. Tevens zal er een presentatie gehouden worden over beweeg- en revalidatiemogelijkheden bij hartfalen.

Kok Arnoud Odink zal hierna op zijn geheel eigen wijze uitleg geven over het hoe en waarom van lekker en gezond eten.
Aan de hand van speciaal samengestelde recepten koken alle aanwezigen gezamenlijk een heerlijke maaltijd. Ter afsluiting volgt een buffet.
Tijdens het eten is er de gelegenheid om ervaringen uit te wisselen.

Kosten:
Voor leden van De Hart&Vaatgroep en hun partners € 15,- p.p.
Niet leden betalen € 20,00 p.p.
Indien u ter plekke besluit lid te worden ontvangt u het basiskookboekje 'Koken met smaak' gratis en betaalt u alsnog de ledenprijs.
Indien U nadere informatie wenst kunt u terecht op de website van de Hart&Vaatgroep of bellen met 088 - 11 11 600.


Kookworkshop in Rotterdam
Natriumbeperkt dieet: Kookworkshop in Rotterdam
Mensen die minder zout willen óf moeten eten
2010-12-13 19:16:14