Dinsdag 8 november 2016 organiseerde De Hart&Vaatgroep, regio Groningen, in samenwerking met de Opleiding Voeding en Diëtiek van Hanzehogeschool Groningen een kookworkshop gericht op hart- en vaatpatiënten en/of hun partners. De workshop werd begeleidt door de twee studentes Rikako en Vera.
Na een korte inleiding werd gestart met het bereiden van een zoutarme maaltijd. Het gebruikte receptenboekje is speciaal samengesteld voor de Hart&Vaatgroep Groningen. Er is gekozen voor een grote diversiteit tussen de gerechten. De recepten varieerden van traditioneel naar modern en kwamen uit verschillende culturen. Bij het samenstellen van de gerechten is de nadruk gelegd op het gebruik van kruiden en specerijen in plaats van zout. Het was een goede workshop waar nog maar weer eens duidelijk werd dat koken zonder zout niet saai en smaakloos hoeft te zijn!
Voorgerechten
Hoofdgerechten
- Pizza Hawaii
- Vegetarische pizza
- Witlofsalade
- Pastasalade
- Volkoren penne met zalm en spinazie
- Stamppot rauwe andijvie met falafel
- Groentefrietjes
- Zoete aardappelfriet
- Gehaktballetjes
- Gevulde paprika met komkommer
Nagerechten
- Avocado-cheesecake
- Tiramisu met fruit
- Stoofpeertjesbrûlée
- Gevulde peer met walnoten
Alle recepten komen binnenkort op de website!