Smakelijk eten zonder zout

Smakelijk eten zonder zout

LUNCH MET MINDER ZOUT LEIDT NIET TOT COMPENSATIEGEDRAG

Consumenten die een lunch nuttigen met producten die gemiddeld 41% minder zout bevat, accepteren deze producten en compenseren de lagere zoutinname niet in de loop van de dag.

Voedingsmiddelen met een verlaagd zoutgehalte kunnen dus daadwerkelijk bijdragen aan het verminderen van de dagelijkse zoutinname. Dat blijkt uit onderzoek van Wageningen UR Food & Biobased Research, TNO en het RIVM in opdracht van de ministeries van Economische Zaken en Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Voor de deelnemers van de interventiegroep werden bijna alle producten van hun lunchbuffet vervangen door alternatieven die 29 tot 61% minder keukenzout bevatten. Uit de studie bleek dat de deelnemers niet meer of minder gingen eten en de meeste lunchproducten even lekker bleven vinden...

Lees verder op de website van de RIVM »


Lunch met minder zout leidt niet tot compensatiegedrag
Natriumbeperkt dieet: Lunch met minder zout leidt niet tot compensatiegedrag
Mensen die minder zout willen óf moeten eten
2015-04-07 21:40:49