Smakelijk eten zonder zout

Smakelijk eten zonder zout

SPICE WISE, WENNEN AAN MINDER ZOUT ETEN GAAT EIGENLIJK VANZELF

Spice WiseNet zoals we langzamerhand gewend zijn geraakt aan de zoute smaak van ons eten, kunnen we dit ook weer afleren. De essentie van het nieuwe kookboek Spice Wise is smaakverandering, vervang de smaak van zout door het gebruik van zelfgemaakte kruiden- en specerijenmixen.

Het boek begint daarom met een duidelijke uitleg over kruiden en specerijen. Welke keus is er en wanneer kunt u deze het beste toepassen. Tussendoor krijgt u spelenderwijs praktische informatie en tips hoe ze het beste kunnen worden verwerkt voor verschillende gerechten.
De kruidenmengsels zijn het geheim van de meesterkok, "geheime" recepten van de mixen die ook in de supermarkt te vinden zijn. De zelfgemaakte mixen zijn natuurlijk zonder zout, vulmiddelen en conserveringsmiddelen. Pure smaak!

Het boek bevat meer dan 100 recepten die met behulp van de eerder besproken kruidenmixen op smaak worden gemaakt. Recepten van - met kruiden op smaak gemaakte - patates frites tot aan boeuf bourguignon!

Het mooi vormgegeven boek met een harde kaft is gemakkelijk te lezen, waardoor het juist ook voor mensen die niet zo thuis zijn in de keuken een aanwinst is!

Meer over het boek is te lezen op www.spicewise.nu, waar het ook te bestellen is.


SPICE WISE, wennen aan minder zout eten gaat eigenlijk vanzelf
Natriumbeperkt dieet: SPICE WISE, wennen aan minder zout eten gaat eigenlijk vanzelf
Mensen die minder zout willen óf moeten eten
2015-02-28 15:00:51