Smakelijk eten zonder zout

Smakelijk eten zonder zout

FU LE DOU KETJAP MANIS, NATRIUMARM? JA!!

Fu Le Dou, ketjap manis. Natriumarm?In het dieetschap bij Jumbo supermarkt vinden we Fu Le Dou ketjap manis natriumarm! Een beetje opvallend is de informatie op de voedingswaardetabel van het flesje... Bij de ingrediënten staat namelijk zout én de smaakversterker E621 genoemd.

De smaakversterker E621 is beter bekend als mononatriumglutaminaat (MSG) en bevat érg veel natrium.

Een product dat de wettelijke claim "natriumarm" gebruikt mag maximaal 120 milligram natrium per 100 gram product bevatten. Omdat het daadwerkelijke zout/natriumgehalte niet op de verpakking vermeld wordt, hebben we contact opgenomen met de leverancier van dit product in Nederland: Team Zes, de smaakspecialist in Ulvenhout.

Team Zes heeft in juli 2014 het natriumgehalte van het product laten testen bij TLR international laboratories, gespecialiseerd in voedinganalyses.

Wij hebben een kopie van dit rapport ontvangen. De conclusie van het onderzoek is dat het natriumgehalte ca. 365 mg/kg (36,5 mg/100 gram) product is. Dit gehalte valt dus ruim binnen de claimgrenzen van "natriumarm" en zou zelfs nét binnen de claim "zeer laag natriumgehalte" vallen (< 40 mg natrium per 100 gram).

Team Zes heeft aangegeven het etiket aan te passen om deze onduidelijkheid op te heffen! Als er hierover meer informatie beschikbaar is worden we er van op de hoogte gebracht en zal dit op de website worden geplaatst.


Fu Le Dou ketjap manis, natriumarm? JA!!
Natriumbeperkt dieet: Fu Le Dou ketjap manis, natriumarm? JA!!
Mensen die minder zout willen óf moeten eten
2014-09-03 10:39:34