Smakelijk eten zonder zout

Smakelijk eten zonder zout

ZOUTLOZE BOERENKAAS

Wij maken boerenkaas nog op ambachtelijk en traditionele manier. Het zoutgehalte van boerenkaas ligt gemiddeld tussen de 1,8 en 2%. Fabriekskaas daarentegen bevat gemiddeld 3,5%. De bekende merken fabriekskazen met 25% minder zout hebben een zoutgehalte van 2,5%.

Naar aanleiding van een vraag uit de directe omgeving of wij ook boerenkaas zoutloos konden maken, hebben wij dat geprobeerd en momenteel maken wij dat op aanvraag. De smaakbeleving van de tot nu toe kleine groep gebruikers van onze gemaakte Boerenkaas zoutloos, in vergelijking met dat van wat er momenteel op de markt beschikbaar is, wordt als zeer positief ervaren.

Momenteel maken wij op reservering Boeren Kilootjes Naturel zoutloos. Wij willen dit gaan uitbreiden naar een regelmatige productie, zodat er altijd naturel zoutloos beschikbaar is.

Ook willen wij een kruidenvariant zoutloos toevoegen. Via facebook nodigen wij vanaf donderdag 22 mei mensen uit die een zoutloos of zoutarm dieet volgen, om aan te geven aan welk (al bestaand) kruidenvariant in eerste instantie de voorkeur uitgaat.

Meer informatie:


Zoutloze boerenkaas
Natriumbeperkt dieet: Zoutloze boerenkaas
Mensen die minder zout willen óf moeten eten
2014-05-21 13:29:37