Smakelijk eten zonder zout

Smakelijk eten zonder zout

MAG IK ME VOORSTELLEN

De originele website van Erna is in 2005 door haar zwager gemaakt. De intentie was mensen te helpen die zich net als zijzelf moeten houden aan een natriumbeperkt dieet. Door haar hartziekte heeft Erna de website nooit zover af kunnen maken als wellicht haar bedoeling was…

Na Erna’s overlijden in 2008 heb ik in overleg met haar man Rudy de website weer opgepakt. Mijn doel was in eerste instantie Erna’s werk te veilig te stellen en dan verder te kijken... Eerlijk gezegd wist ik totaal niet waar ik aan begon. Ik ben geen (hobby)kok en geen diëtist, sterker nog… ik heb zelf niet eens een natriumbeperkt dieet.

Websites maken is mijn hobby, dus dat was toen niet zo’n uitdaging. Maar net als bijna alle mensen die van de één op andere dag met een natriumbeperkt dieet worden geconfronteerd wist ik er inhoudelijk helemaal niets van…

Ik ben me er langzamerhand in gaan verdiepen, heb gezocht op het internet, heb contact gezocht met patiëntenverenigingen en diëtisten, enkele kookworkshops bijgewoond, boeken gekocht, enz.
Alle gevonden informatie heb ik op de site gezet. Van twee soortgelijke websites die gestopt zijn heb ik ook nog eens de recepten gekregen. De site is stilletjes aan uitgegroeid tot een enorme website met érg veel informatie, een bezoeker noemde de website eens een wegwijzer voor mensen met een natriumbeperkt dieet.

Zie ik mezelf nu als een specialist in het natriumbeperkt dieet? Nee, verre van dat… diëtisten en mensen die vele jaren een dieet hebben mogen zich wellicht zo noemen. Ik ben slechts een informatieverzamelaar, deze informatie bundel ik netjes op de website zodat het gemakkelijk toegankelijk is voor de bezoekers.

Ik werk nu ruim vijf jaar aan de site en ook al is de meeste informatie nu van mijn hand, voor mijn gevoel blijft het altijd Erna’s website!!

Rolf Tjassens


Erna's ongezouten pageErna's ongezouten websiteSmakelijk eten zonder zout


Mag ik me voorstellen
Natriumbeperkt dieet: Mag ik me voorstellen
Mensen die minder zout willen óf moeten eten
2013-10-16 14:08:24