NATRIUMARM RECEPT: AARDBEIEN YOGHURTIJS
Meer recepten met het trefwoord:
Benodigdheden
Hoeveelheden voor 4 personen.
- 175 gram (riet)suiker
- geraspte schil van een citroen
- 150 ml water
- 500 gram aardbeien
- 4-6 aardbeien voor garnering
- 300 ml. magere yoghurt
Bereidingswijze
Doe de suiker, citroenschil en water in een pannetje met een dikke bodem en verwarm het op laag vuur tot de suiker is opgelost.
Draai het vuur hoog en breng de siroop aan de kook.
Laat de siroop 2 minuten doorkoken.
Neem de pan van het vuur en laat het afkoelen.
Verwijder de blaadjes van de aardbeien en pureer ze.
Voeg de puree door een zeef toe aan de siroop en pureer het geheel nog eens.
Giet de puree in een schaal en giet de yoghurt erbij.
Laat hem 2 uur bevriezen in een schaal en schep hem door.
Dan weer 2 á 3 uur invriezen. Nu nog eens door scheppen. Dan nog 4 uur invriezen.
Even voor het serveren uit de vriezer halen en wat zachter laten worden.
Garneren met de overgehouden aardbeien.
ONTVANGEN REACTIES
Nog geen reactie ontvangen...
U kunt de eerste zijn, maak hiervoor gebruik van het formulier onderaan de pagina.
NATRIUM/ZOUT BEREKENING
Het recept bevat volgens onderstaande berekening 48 milligram natrium.
Om het vergelijkbare zoutgehalte te berekenen doet u het natriumgehalte x 2,5.
Dus hier geldt 48 x 2,5 = 120 milligram ofwel 0,12 gram zout.
Het vermelde natrium/zoutgehalte is een indicatie!
Gebruikt u zelf bij het bereiden van het gerecht andere (hoeveelheden) ingrediënten of eet u iets meer óf minder, dan zal dat de natriumhoeveelheid die u inneemt beïnvloeden!
Ingrediënt | Hoeveelheid | Gewicht | Na per 100 gram | Bevat Natrium |
Suiker | - | 175 gram | 0 mg | 0 mg |
Citroen(schil) | 1 stuks | ~ gram | 1 mg | ~ mg |
Water | 150 ml. | 150 gram | 2 mg | 3 mg |
Aardbeien | - | 600 gram | 3 mg | 18 mg |
Yoghurt, magere | 300 ml. | 300 gram | 57 mg | 171 mg |
Totaal natrium voor 4 personen | 192 mg | |||
Natrium per persoon | 48 mg |
REACTIE FORMULIER
Wij horen graag wat u van dit recept vindt. Met uw reactie kunnen we de kwaliteit van recepten op de website op peil houden. Alvast bedankt!
Opmerking: Bij het verzenden van het bericht wordt óók uw IP-adres meegestuurd. Dit ter voorkoming van misbruik van dit formulier. Deze informatie wordt niet gedeeld met derden.