NATRIUMARM RECEPT: WORTELS IN DE WOK
Meer recepten met het trefwoord:
Benodigdheden
Hoeveelheden voor 4 personen.
- 500 gram wortels
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels olie
- 1 eetlepel suiker
- peterselie
Bereidingswijze
Bak de uien in de olie ongeveer 5 minuten in een wokpan, niet bruin laten worden.
Doe de knoflook erbij en laat deze 1 minuut meebakken.
De wortels in kleine blokjes snijden en toevoegen.
Vervolgens de suiker toevoegen.
Wokken tot de wortels gaar zijn.
Vervolgens de peterselie erdoor mengen.
Variatiesuggestie 1
De ui met twee kleine gedroogde en fijn gesneden Spaanse pepers (zonder pitjes) bakken.
Aan de winterwortel bij het wokken klein gesneden bloemkoolroosjes toevoegen, het smaakt goed en kleurt heel leuk.
Serveren met gekookte aardappelen en een stukje gebakken vis, maar een vleesvervanger kan hier ook uitstekend bij!
Variatiesuggestie 2
Om de maaltijd een leuk kleurtje te geven kunnen er ook heel goed kleine stukjes bloemkool en broccoli (de harde stukjes) worden toegevoegd.
Een fijngesneden Spaans pepertje meebakken met de ui geeft het gerecht een pittige smaak en dan wordt het zout helemaal niet germist.
Om het wokproces te bekorten blancheer vooraf de klein gesneden stukjes wortel, bloemkool en broccoli enkele minuten.
Een eetlepel zoutloze ketjap toevoegen tijdens het wokken is ook lekker.
Wel tijdens het wokken een beetje water toevoegen om aanbranden te voorkomen.
Geserveerd met gekookte aardappelen en platte vegetarische gehaktballetjes van bonen.
Variatiesuggestie 3
Worteltjes maken met een klontje boter en een schepje honing, met wat verse peterselie erover.
ONTVANGEN REACTIES
- "Heerlijk recept! Zout wordt bij dit recept absoluut NIET gemist!"
- "Een super gerecht, waarde een 5-sterren gerecht."
- "Dit lekkere recept voor de tweede maal klaar gemaakt. LEKKER!"
- "Ik heb een zak waspeen geschrapt en heb twee tenen knoflook en een rode ui gewikt. En op het laatst heb ik er hamblokjes door geroerd. Mijn kruiden zijn mespuntje chilipoeder en Italiaanse kruiden. Vanavond lekker eten heb er zin in!!!!"
NATRIUM/ZOUT BEREKENING
Het recept bevat volgens onderstaande berekening 50 milligram natrium.
Om het vergelijkbare zoutgehalte te berekenen doet u het natriumgehalte x 2,5.
Dus hier geldt 50 x 2,5 = 125 milligram ofwel 0,125 gram zout.
Het vermelde natrium/zoutgehalte is een indicatie!
Gebruikt u zelf bij het bereiden van het gerecht andere (hoeveelheden) ingrediënten of eet u iets meer óf minder, dan zal dat de natriumhoeveelheid die u inneemt beïnvloeden!
Ingrediënt | Hoeveelheid | Gewicht | Na per 100 gram | Bevat Natrium |
Wortel, rauw | - | 500 gram | 35 mg | 175 mg |
Ui | 1 grote | 80 gram | 27 mg | 22 mg |
Knoflook | 2 teentjes | 8 gram | 4 mg | ~ mg |
Olie | 2 eetlepels | 20 gram | 0 mg | 0 mg |
Suiker | 1 eetlepel | 10 gram | 0 mg | 0 mg |
Peterselie, rauw | - | 20 gram | 25 mg | 5 mg |
Totaal natrium voor 4 personen | 202 mg | |||
Natrium per persoon | 50 mg |
REACTIE FORMULIER
Wij horen graag wat u van dit recept vindt. Met uw reactie kunnen we de kwaliteit van recepten op de website op peil houden. Alvast bedankt!
Opmerking: Bij het verzenden van het bericht wordt óók uw IP-adres meegestuurd. Dit ter voorkoming van misbruik van dit formulier. Deze informatie wordt niet gedeeld met derden.