NATRIUMARM RECEPT: GEBAKKEN AARDAPPELEN MET KAAS EN UIEN
Meer recepten met het trefwoord:
Benodigdheden
Hoeveelheden voor 4 personen.
- 500 gram aardappelen
- 50 gram zoutarme kaas
- 40 gram vloeibare, zoutarme boter
- 1 ui
Bereidingswijze
De gaar gekookte aardappelen in plakjes snijden en tegelijk met de fijngesnipperde ui in de boter bruin bakken.
Op het laatst de in dobbelsteentjes gesneden gesneden kaas erdoor roeren.
Rauwe aardappelen kunnen ook gebakken worden maar moeten daarvoor in zeer dunne plakjes gesneden worden (b.v. op de komkommerschaaf).
De plakjes dan in iets meer boter langzaam gaar en bruin bakken.
ONTVANGEN REACTIES
Nog geen reactie ontvangen...
U kunt de eerste zijn, maak hiervoor gebruik van het formulier onderaan de pagina.
NATRIUM/ZOUT BEREKENING
Het recept bevat volgens onderstaande berekening 38 milligram natrium.
Om het vergelijkbare zoutgehalte te berekenen doet u het natriumgehalte x 2,5.
Dus hier geldt 38 x 2,5 = 95 milligram ofwel 0,095 gram zout.
Het vermelde natrium/zoutgehalte is een indicatie!
Gebruikt u zelf bij het bereiden van het gerecht andere (hoeveelheden) ingrediënten of eet u iets meer óf minder, dan zal dat de natriumhoeveelheid die u inneemt beïnvloeden!
Ingrediënt | Hoeveelheid | Gewicht | Na per 100 gram | Bevat Natrium |
Aardappel | - | 500 gram | 20 mg | 100 mg |
Kaas, zoutarm | - | 50 gram | 50 mg | 25 mg |
Boter, vloeibaar zoutarm | - | 40 gram | 5 mg | 2 mg |
Ui | 1 stuks | 80 gram | 27 mg | 22 mg |
Totaal natrium voor 4 personen | 149 mg | |||
Natrium per persoon | 38 mg |
REACTIE FORMULIER
Wij horen graag wat u van dit recept vindt. Met uw reactie kunnen we de kwaliteit van recepten op de website op peil houden. Alvast bedankt!
Opmerking: Bij het verzenden van het bericht wordt óók uw IP-adres meegestuurd. Dit ter voorkoming van misbruik van dit formulier. Deze informatie wordt niet gedeeld met derden.